Hur du ansluter en tändkabeln

Byte och underhåll tändstift är viktiga uppgifter till att hålla motorn på din bil i trim . En del av denna motor underhåll fästa tändkablarna korrekt . Denna uppgift inte bara säkerställer korrekt funktion på din bil , men är ett steg i att öva ordentlig fordon maintanence säkert. Instruktioner
1

Blås ut det område där tändkabeln ansluts med hjälp av en kompressor . Detta rensar grus och korrosion från området , vilket möjliggör en bättre anslutning och gnista .
2

Lube gängorna på tändstiftet med dielektriskt fett . Denna minskad friktion , rengör området och skyddar tändstiftet . Dielektriskt fett kan hittas på någon bildelar butik .
3

Använd ett " boot " eller bit 3/8-tums ID gummislang att fästa tändkabeln till nytt tändstift . Använd en vridande rörelse på uppstart tills den sitter på tändstiftet . Detta kommer att hjälpa till att spara tid och undvika kostsamma skador på gängorna .
4

Upprepa steg 1 till 3 för återmonterar återstående tändkablarna . Byt ut dem en i taget för att undvika förvirring och blanda upp trådarna . Anslut batteriet marken och starta motorn för att testa för korrekt installation och tändstift svar .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123986.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.