Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Vad var en 1972 Nova SS Package ?

Den 1972 Nova SS paketet innehöll inslag som syftar till att göra Nova ser mer ut som en sportbil . Från 1970 framåt , var muskelbilar på nedgång , men SS -paketet fortsatte på Nova långt in på 1970-talet . Historia

Nova var en väldesignad sportbil . Det var relativt lätt och enkelt tog till de större motorerna muskel bil i slutet av 1960 . SS , eller Super Sport , var paketet ett naturligt för Nova , vilket ger det en spännande utseende . Den 1972 versionen var mer om utseende men eftersom muskel bil eran officiellt borta .
Funktioner

SS paketet ingick särskilda rally hjul med vita bokstäver däck . Det hade racing ränder och en speciell färg paket med " SS " -logotypen , samt en mörkare grill som gav det en sport look . Den hade också en 350 - kubik - tums V - 8 motor som gav viss effekt , men inget som den makt den hade ett par år tidigare .
Prestanda
< p > SS -paketet i 1972 Nova kom med en automatisk eller en manuell tre - eller fyra - växlad växellåda . Den 350 - kubik - tums V - 8 motorn hade 200 hästkrafter och en fyra - FAT förgasare . Den hade en toppfart på 114 miles per timme och kan gå från noll till 60 på 7,6 sekunder .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92689.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.