Svenska Bil >> bilentusiaster >> Collectible Cars >> Content

Hur man dokumenterar en 1950 Plymouth Cabriolet

Dokumentera historien om en 1950 Plymouth cabriolet låter bilens ägare att etablera sin kroppsbyggnad och försäljning historia. En blivande eller ny ägare, dock bör överväga om att gå igenom den tid och kostnad för att fastställa ursprunget för en gammal Plymouth är nödvändigt. 1950 Plymouth är inte en klassisk bil, men en blygsam samlarobjekt. 1950 var en kvarleva från 1949 och hade ett rykte om fotgängare styling och en medelmåttig 217-kubik-tums in-line sexcylindrig motor. Dess enda utmärkande egenskapen är det faktum att det är en cabriolet. Ändå kunde upprättande proveniens öka dess andrahandsvärde. Saker du behöver
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Öppna förarsidans dörr och inspektera dörrposten. Lokalisera fordonet plattan identifieringsnummer. Det är en liten stålplatta fastnitad på dörrposten. Skriv ner VIN. VIN presenterar koden "P20" för att beteckna 1950 Plymouth Special Deluxe, som omfattar konvertibla modellen. P20 identifierar även mellanregistret Deluxe modellen, medan P19 identifierar Deluxe basmodellen. VIN innehåller även en åtta-siffrigt serienummer som börjar med 18.041.001 och slutar 25.527.262. Genom att notera serienumret, kan ägaren bestämma om Plymouth tillverkade cabriolet i Detroit, Evansville, Indiana, eller Los Angeles eller San Leandro, Kalifornien. Till exempel, monterade Plymouth 1950 modeller med serienummer 25.097.501 till 25.110.385 i Los Angeles.
2

Använd en ficklampa och låg på golvet bakom framsäte. Inspektera undersidan av sitsen mellan stoppning och fjädrar. Stick händerna upp insidan av baksätet resten. Vänd runt och lyft baksätet från golvet. Använd ficklampa för att undersöka fjädrar och stoppning. Du kanske upptäcker att bygga, eller broadcast, skivor av bilen. Löpande bandet arbetare införas bygga arken mellan fjädrarna och stoppning i sätet. Arket kommer dokumentera bilens montering på fabriken och erbjuder en mängd data som är specifika för din bil. Samvetsgranna auto konservatorer ersätta bygga arken vid renovering sätena, men ofta arken försvinner med tiden. Walter P. Chrysler Museum kan hjälpa till att få kopior av originaldokument bygga arken.
3

Ansök till Department of Motor Vehicles i ditt tillstånd att utföra en titel sökning. Byrån kan tillhandahålla dokumentation av bilens ursprungliga köpebrev och registrering, och sedan för varje efterföljande ägare. Dokumentationen omfattar bilens serienummer, vilket bör vara konsekvent sedan den dagen den rullade av monteringsbandet.
4

Inspektera alla underhållsdokumentation. Vintage och samlarobjekt bilar krävs mer frekvent underhåll än moderna bilar. Bilägare i 1950 var vanligtvis flitig i att upprätthålla underhållsjournaler att skydda prestanda hos bilen och behålla garantin. Om en nutida ägare är lyckliga att ha den ursprungliga bruksanvisningen förvaras i handskfacket, är det troligt häftet innehåller mekanik "anteckningar av bilens prestanda. Blivande ägare till en 1950 Plymouth bör också begära allt underhåll poster från den tidigare ägaren, som i sin tur kan ha poster från andra ägare till samma bil. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/collectible-cars/91490.html

Previous:
Next:

Collectible Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.