Svenska Bil >> bilentusiaster >> Collectible Cars >> Content

Återställa en 1976 Trans Am

Återställa en 1976 Pontiac Trans Am till sin forna skönhet är svårt. Den 76 TransAm är mer oklart än 1978 och 1979 bilar, och därför finns det en mycket mindre eftermarknaden för reservdelar. Innan du ens försöker att återställa 1976 Trans Am, är det absolut nödvändigt att ha en budget och en plan på plats. Saker du behöver
1976 Trans Am reparationshandbok /restaurering manuell
Automotive handverktyg
Visa mer Instruktioner
1

Bestäm budgeten för Trans Am restaurering. Budgeten kan bestämmas genom att först bestämma det ursprungliga klistermärke priset på bilen. Leta reda på koden chassinumret på instrumentbrädan i bilen, använd sedan Trans Am återställande /reparation för att avgöra vilka alternativ som bilen ursprungligen var utrustad med och deras priser när nytt. Lägg detta belopp till den ursprungliga basen tillverkarens föreslagna priset på bilen, koppla sedan in detta nummer i inflationen miniräknare refereras nedan tillsammans med år 1976. Den inflationsjusterade belopp som beräknas det aktuella marknadsvärdet av bilen i fullt återställd, som \\-nyskick, och är det lämpligt belopp till budgeten för restaurering och köpet av bilen.
2 < p> Köpa bil baserad på den budget som du har tilldelats för restaurering. För nybörjare, undvika att köpa bilar som inte körs eller saknar viktiga komponenter såsom karosseridelar, motorer eller inredning. Genom att spendera cirka 1/2 den tilldelade budgeten på själva bilen, bör du kunna få en kör fordon som redan är minst 70% återställd. Detta gör att du kan koncentrera dig på att återställa kosmetiska ytor och trim i bilen utan att överskrida din budget.
3

Bestäm vilka delar av restaurering för att läggas ut på entreprenad. Vissa företag som är specialiserade på restaurering av specifika komponenter i bilen är maskinbyggare och inredning specialister. De flesta organ butiker klarar Trans Am: s måla restaurering, samt reparera skador på Trans Am: s karossdelar. Bestämma vad som ska läggas ut på entreprenad är en fråga om din egen komfort nivå med att fylla delar av restaurering med som du är obekant. I 1976 års Trans Am, till exempel, är särskilt svårt att måla på grund av bilens omfattande användning av vinylgrafik.
4

Återställa delar av bilen som du kan hantera själv. Medan bilen är också servas av externa leverantörer, sköta delar av restaurering som du är bekväm med att ta hand om dig själv. Individuellt väska och etikett de bultar och muttrar som avlägsnas under restaureringsarbetet att hjälpa till att identifiera sina ursprungliga platser när bilen ihop igen. Beroende på vilket arbete du väljer att göra själv, kommer du att behöva olika fordonsindustrin verktyg.
5

ihop Trans Am med de restaurerade delarna återvänt från externa leverantörer samt de delar som du återställde själv. Om bilen ska målas efter montering på bilen, bör det göras i detta skede. I många fall, målare föredrar för bilen att komma fram intakt när det är som ska målas i samma färg som den ursprungliga bilen. För att spara pengar, är det emellertid möjligt att först ha bilens kaross målat, sedan tillbaka de bilen senare. Skillnaden mellan de två metoderna är minimal utom för kostnader involverade i att ha måleriet isär karossen för målning.
6

Skaffa licensiering, försäkring och licens taggar för bilen. Efter att bilen har målats, skaffa försäkring collector bil på bilen. För många bilar, innebär detta att bilen kommer att drivas färre än 3.000 miles per år. När försäkrad, kan du få registreringsskyltar och taggar från din lokala avdelningen av motorfordon. Eftersom bilen är mer än trettio år gammal, kan det registreras som en antik bil i många stater, bidrar till att spara på anmälningsavgifter och undanta bilen från smog test i de flesta stater.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/collectible-cars/91488.html

Previous:
Next:

Collectible Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.