Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man installerar en Triumph TR4 Sway Bar

Triumph TR4 var en sportbil tillverkad i Storbritannien 1961-1965. Tack vare sin klassiska stil och robust men enkel motor och chassi, är TR4 en mycket populär bil för klassisk bil entusiaster att äga och återställa. I lager formen, använde TR4 en främre krängningshämmare, men ingen bakre krängningshämmare. Den krängningshämmaren är en styrstång som fäster till suspensionen på vardera sidan. Som TR4 går in i en sväng, fungerar stången såsom en hävarm och tvingar hjul och däck på insidan av svängen mot marken, vilket ökar grepp. Demontering eller montering är det ett enkelt jobb. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på ett plant . Lossa muttrarna på framhjulen. Lyft den främre delen av bilen med en domkraft och sänk ner den på en pallbock. Upprepa för den motsatta sidan. Avsluta ta bort muttrarna och hjulen.
2

Ta bort muttern som fäster änden av krängningshämmaren till krängningshämmare länk, som är bultad till lägre fjädring A-arm. Ta bort muttern på den motsatta änden av krängningshämmaren.
3

Ta bort muttrarna som håller U-bultarna på mitten delen av krängningshämmaren. Dessa ligger halvvägs ner och fäst stången i chassit. Återkalla U-bult som går över fästena, ta sedan bort fästena och vingla bar från bilen. Om det behövs, kan du ta bort de vingla länkar stångände genom att helt enkelt skruva loss muttern som håller kopplingen till fästet på A-armen.
4

Installera ändlänken och bar i omvänd ordning deras avlägsnande. Sätt den gängade tappen på ändlänken genom hålet i A-armfixturen. Fäst muttern på länken och dra åt den.
5

Skjut ned i slutet länken genom hålet i änden av krängningshämmaren. Gänga på muttern men dra inte åt den. Upprepa för den motsatta sidan.
6

Skjut krängningshämmare parentes över bussningarna i baren. Skjut U-bult över konsolen och in i hål i chassit. Montera och dra åt muttrarna på motsatt sida. Dra åt all hårdvara.
7

Montera hjulen och muttrarna. Sänk TR4 bort av pallbockar och dra åt muttrarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91094.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.