Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man gör Hästkrafter med en Ford 289 V-8

Bygga makten i dina vintage Mustang försedda med ett stort lager 289 V-8 motor innebär en svår balansgång mellan att ge för mycket bränsle och inte tillräckligt. De lager förgasare för dessa bilar är utan tvekan mindre effektiv än dagens modeller med höga prestanda, men medan du kan frestas att toppa 289 med den största förgasaren tillgängliga, som skulle vara långt ifrån klok. Saker du behöver
3/8-tums enhet socket uppsättning
450-CFM förgasare
Högt flöde luftintag
Visa fler instruktioner
1

Höj bilens huva, ta sedan bort luftintaget genom att lossa vingmuttern beläget i centrum av luftfiltret. Skruva loss luftrenaren från förgasaren och ställ den åt sidan.
2

Ta gaspedalen koppling och bränsleledningen från aktiemarknaden förgasaren för hand, använd sedan Hylsnyckelsats att skruva isär förgasaren från insugningsröret. Se till grenröret monteringsytan är ren och fri från trasiga eller torkade ut packningsmaterial. Om packningsmaterial ska tas bort, försiktigt skrapa material från monteringsytan utan att släppa något material i insugningsröret.
3

Installera den nya förgasaren i stället för den gamla med en ny packning på monteringsytan. Fäst bränsleledningen och gasreglage koppling, kontrollera sedan fjärilen att gasreglaget kopplingen är korrekt inställd. Använd justerskruven sitter på förgasaren för att dra åt eller lossa gasvajern som behövs.
4

Installera luftintaget på förgasaren, sedan placera det nya filtret i intagshuset. Placera luftintaget "hat" på enheten, dra åt vingmuttern för att slutföra monteringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91086.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.