Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Nya bilar Vs. Gamla bilar i krocktester

Även äldre, större bilar kan verka säkrare att döma av storleken, i själva verket var bilarna i det förflutna inte utformade med ens den enklaste av säkerhetsåtgärder, inklusive säkerhetsbälten. Dagens bilar bevisar att design är viktigt för säkerheten för passagerarna och hur försiktighetsåtgärder såsom säkerhetsbälten, krockkuddar och deformationszoner gör en enorm skillnad för dagens bilförare. Skillnader

i september 2009, var författaren Jonathan Welsh av Wall Street Journal inbjuden att bevittna ett intressant experiment: Hur skulle en av dagens bilar klarar sig i ett säkerhetstest med bilarna från förr? General Motors bjöd in honom för att visa ett prov som kraschade en 1959 Bel Air i en 2009 Malibu. Även om man kan förvänta sig mer hållbarhet i den äldre bilen, den nyare modellen, gjorde vindrutan inte sönder, stannade förardörren stängs, och rattstången kollapsade eftersom det utplacerade en krockkudde som hålls allvarliga skador från att registrera på prov dummy. De fyra stora förändringar i bildesign gjorde skillnaden i betydligt bättre säkerhet nyare modell bil. Tidigare i vindrutan på en äldre bil
Vindskydd

skulle bara spricka, flisa eller splittras vid ett vrak, och lämna sin bostad inte olikt en lins som poppar ut ur en glasögon ram. Det var farligt för passagerarna, och kan resultera i allvarliga nedskärningar. Dagens vindrutor är slagtålig och arbeta för att hålla föraren inne i fordonet, vilket är den absolut säkraste platsen att vara under ett vrak. Den tjänar också till att strukturellt förstärka taket och hålla toppen av bilen från att kollapsa. En intakt vindrutan är också viktig för spridningen av passagerarsidan krockkudde, eftersom det jämnar trycket sprids över instrumentbrädan under påverkan.
Säkerhetsselar

Naturligtvis dagens bilar har flera begränsningar för både vuxna och barn. Dessa var inte tillgänglig på äldre bilar. Många länder --- notably Sverige --- började anta tvingande lagar bilbälte i början av 1960. I Amerika, började läkare på 1930-talet utrusta sina bilar med säkerhetsbälten och uppmanade lagstiftare att göra detsamma. Dagens bilar kommer standard med trepunkts selar både fram och bak, och sedan 1994, har fordon som krävts för att få förarens sidokrockkuddar.
Deformationszoner

Deformationszoner är delar av en bil avsedd att kollapsa på påverkan för att minska kraften i kollisionen. De deformationszoner --- såsom de som monteras i utformningen av vindruteramen --- fungerar som gigantiska stötdämpare och minskar kraften överförs genom bilen och in passagerarna. Det är därför större, äldre bilar ser säkrare, men i verkligheten är det inte. Bilens kropp skulle fungera som en klocka som slog --- utan avledning av kraften, var inredningen kvar att absorbera kraften av effekterna. Därför är en bil som är konstruerad för att strategiskt skrynkla på effekterna mycket säkrare.
Rattstänger

I äldre bilar, både kadaver används som försökspersoner och bål visar betydande skador på brösthålan, på grund av effekterna av rattstången. Detta beror på att styrkolonner i äldre bilar inte gjordes för att bryta, men att förbli intakt under hela inverkan. Dagens rattstänger inte bara är utrustade med luftkuddar, men är avsedda att snäppa vid stöt för att skydda hjärtat, bröst och lungor av passagerarskyddssystemet. Således, dagens nya rattstänger absorbera stötar av effekterna stället för att överföra den till den åkande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147584.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.