Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Oklahoma Child Seat Belt Lagar

Enligt en rapport från University of Oklahoma för Oklahoma Highway Safety Office (OHSO), 86,3 procent av barn i åldern 6 och under var ordentligt fast i bilbarnstolar under 2009. Föräldrar och andra vårdgivare fastspända korrekt 74,6 procent av spädbarn upp till 1 års ålder och 87,9 procent av barnen i åldrarna 1 till 6. Fasthållningsanordning lagar som reglerar minderåriga i Oklahoma variera med barnets ålder. Barnsäkerhetssystem Lag

Oklahoma lagförordnanden föräldrar och andra att säkra alla barn under 6 år i ett barns passagerare fasthållningsanordning när de färdas i ett motorfordon på vägar, gator och vägar av staten. Oklahoma tillåter barn som är minst 6 år, men mindre än 13 år att rida i antingen ett barn passagerare fasthållningsanordning eller säkerhetsbälte för vuxna. Lagen skjuter till federal kod i termer av vad som anses vara en lämplig applikation. Oklahoma separata obligatoriska säkerhetsbälte lagen säger att alla åkande i ett motorfordon måste säkra sig med ett bälte. Denna lag omfattar minderåriga i åldrarna 13 och 17.
Undantag

Oklahoma tillåter barn som väger mer än 40 pounds att vara fastspända med höftbälte om de är ridning i ett motorfordon som inte är utrustade med en axel /höftbälte kombination eller om alla sådana anordningar används av andra barn över 40 pounds. Oklahoma barnet passagerarnas fasthållningsanordningar lagar gäller inte för skolskjutsar, taxibilar, mopeder, motorcyklar, andra fordon inte krävs enligt federal lag att ha säkerhetsbälten, ambulanser och utryckningsfordon, fordon där alla säten bälten som används, och barn med medicinska skäl för inte vara fastspända.
Enforcement

en $ 50 fina plus domstol kostnaderna är straffet för brott mot Oklahoma barn lagar hålla fast passagerare. Böterna är upphängd, och rättegångskostnader tak på $ 15 om svaranden lämnar bevis för inköp av en lämplig fasthållningsanordning för barn. Oklahoma lag konstaterar att en officer kan stoppa ett fordon och ge en muntlig varning till en förare som instruerar dem om farorna med ohämmad fordon youth motor passagerare.
Riktlinjer

Även om det inte anges i nationell lag, råder OHSO föräldrar och vårdgivare på ålder-lämpliga fasthållningsanordningar för barn. OHSO påpekar att spädbarn bör åka i en bakåtvänd babystol eller konvertibla bilbarnstol tills de är minst 1 år gammal och minst 20 pounds. Småbarn bör inta en framåtvänd bil eller konvertibla säte från den tid de är minst 1 och 20 kg. förrän runt den tid de vända åldern 4 och Väg upp 40 pounds. Generellt är bältesstolar används i åldrarna 4 och 8 och vikter mellan 40 och 80 pounds. OHSO råder konsulttjänster tillverkarens instruktioner för detaljerna. Adult säkerhetsbälten, på egen hand, bör endast användas när ett barn når 4-fot-9-inches lång och är ungefär 70 till 80 kg., Enligt OHSO.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146516.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.