Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Information om krocktestdockor

De flesta människor är bekanta med tv-reklam som visar en krockdocka reaktion i en bilkrasch. En viktig säkerhetsåtgärd i bilproduktionen, hjälper användningen av krockdockor bilföretag fokusera på den övergripande säkerheten för sina konsumenter. Betydelse

Baserat på genomsnittlig höjd och proportioner vikt av människor, är krockdockor skapas och används för att simulera den mänskliga kroppens reaktion om inblandad i en bilolycka. De består av metalldelar och plaster såsom vinyl. Reaktionen för dummies

under en träffpunkten är ett huvudfokus för säkerhets ingenjörer och bilföretag när du kontrollerar ett fordons säkerhetsanordningar.


Funktion

genomgå en rad tester, är krockdockor placeras i olika bilar och drivs genom extrema förhållanden, inklusive huvud kraschar, sidokollision bilolyckor och extrem inbromsning .

Mätverktyg kallade accelerometrar placeras i dummies för att avgöra hur mycket kraft läggs på deras lemmar, bäcken och bål. Det sätt de dummies reagerar - som rörelser av huvudet och halsen och placering av krockkuddar - studeras av säkerhetsskäl ingenjörer. Informationen hjälper fordonstillverkare perfekta säkerhetsnormer.
Historia

Även dagens krockdockor inte består av mänskligt kött och ben, de ursprungliga begagnade ämnen i dessa krocktester var verkligen människolik. Eftersom kadaver inte kunde tillräckligt simulera flexibla bihang och gemensamma reaktioner av levande människor, däremot, var vägen asfalterad för en annan form av krockdockor i slutet av 1940.

Faktum är att under 1949 införde Air Force "Sierra Sam," den första krockdocka som används för att testa Katapultstolar. Sam hjälpte bana väg för de högt utvecklade krockdockor som används idag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147279.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.