Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur du återställer en Mazda SRS Ljus

SRS lampan på en Mazda är utformad för att varna föraren för potentiella problem med Supplemental Restraint System (SRS), som hänvisar till bilens krockkuddar. Ljuset kan slås på av skäl som helt saknar samband med fel i krockkudden säkerhetssystemet, eller det kan lysa på grund av ett verkligt problem som bör rättas till. Om du nyligen har utfört vissa typer av rutinarbete på Mazda, såsom byte av bilbatteri eller installera en ny stereo, är chansen att SRS ljuset endast behöver återställas. Prova de här stegen för att släcka ljuset, om det kvarstår, gå till en mekaniker att ha säkerhetssystemen checkat ut. Saker du behöver
Tänger eller skiftnycklar
Replacement Finsäkringar för säkringsboxen
Visa fler instruktioner
1

Vrid startnyckeln från läget Off till ACC (tillbehör) ställning 10 gånger utan att faktiskt starta bilen. I vissa fall kommer detta återställer SRS ljus och få den att stängas av.
2

Kontrollera säkringarna i elcentralen under rattstången och ersätta någon som är blåst. En dålig säkring kan orsaka att SRS lampan tänds.
3

minuskabeln från batteriet med hjälp av en tång eller en skiftnyckel. Låt kabeln frånkopplad i minst 10 minuter. Detta bör göra alla elektroniska system för att återställa till de ursprungliga fabriksinställningarna.
4

Koppla SRS airbagen diagnosuttaget, som antingen är under instrumentbrädan på förarsidan eller under huven i övre hörn nära vindrutan på förarsidan. Se bilder i avsnittet Resurser.
5

Ta bilen till en Mazda mekaniker med datorn diagnostiskt verktyg för att återställa ljuset. Den elektroniska verktyget läser Mazda datorn koderna och återställer ljuset, även om kostnaden för det diagnostiska verktyget (ca $ 1000) är utom räckhåll för de flesta konsumenter. Det är bättre att betala en mekaniker att identifiera och lösa vad som kan vara ett allvarligt problem med krockkudde säkerhetssystem än att ignorera SRS ljus.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146282.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.