Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Bil Inspection Regulations

bilbesiktning regler är olika i varje stat. I Kalifornien, till exempel, är bilen besiktigas en gång vid tiden för försäljningen, utsläpp inspektioner krävs vartannat år. I Pennsylvania, är inspektioner krävs varje år --- och det är en helt annan process om utsläpp. I Texas, gas caps måste inspekteras för fordon mellan två och 24 år gamla. Ingen skojar. Summan av kardemumman är att kontrollerna är utformade för att göra vissa grundläggande säkerhetsarbetet i en bil är i skick och inte utgör ett hot på vägen. Det omfattar allt från säkerhetsbälten till bromsljus och bara om allt däremellan. Det kan gå från det sublima till det löjliga
p Det är bara så det är. Enligt en ny nationell lag som antogs i maj 2009 kommer fordon rikstäckande måste passera utsläpp tester på grund av den påstådda inverkan koldioxid har på den globala klimatförändringen. Det är en av de få nationella bestämmelser Bilprovningsanläggningar krävs för varje stat.
En nedsliten på grunderna för de flesta stater

Dessa anses vara de grundläggande kontrollkrav för de flesta stater . Återigen, är Kalifornien ett undantag i det att den har strängare krav, trots att bilen är besiktigad endast en gång vid tidpunkten för försäljningen (eller återförsäljning). Förutom kontrollen av själva fordonet, måste en bilägare visar en giltigt körkort, försäkringsbevis och en aktuell registrering av fordon i alla stater. Det är att följa ägande och försäkringar lagar. Den grundläggande lista inkluderar: horn, vindrutetorkare, backspegel, styrning, säkerhetsbälten, bromsar (systemet och parkering), däck, hjul montering, avgassystem, avgasrening system, strålkastare indikator, bakljus, lampor stop, registreringsskylt ljus , bakre röda reflexer, svarvning signaler, strålkastare, motorer serienummer eller chassinummer, fönster toning eller beläggning och lock gas. De är grunderna, ge eller ta några, beroende på läget.
Avgifter

Kostnaden för kontrollen åligger fordonsägaren . Vart pengarna går är en annan sak, och, igen, varierar från stat till stat. Inspektionen själv kostar pengar, som går till den certifierade mekaniker och bensinstationen han arbetar för. I vissa stater eller språkversioner, är inspektioner beskattas och pengarna går till delstatsregeringen. I andra stater, är vissa saker beskattas och andra inte. Om några mekaniska eller säkerhetsbrister påträffas, skall de fastställas innan fordonet kan certifieras, de reparationskostnader faller på bilägaren, liksom. Återigen kan vissa reparationer beskattas och vissa kan inte. Vissa objekt, t.ex. utsläpp, kommer att behöva passera statliga uppdrag smog test som, i vissa stater, utförs av statligt drivna smog centers och andra av bensinstationer eller återförsäljare.
Bekanta dig med State Inspection Lagar

Här är där inspektionerna kan gå från skrattretande till Bysans. Ta Louisiana, till exempel. Bilägare vars fordon är registrerade i New Orleans, Kenner eller Westwego kan inte ha sitt fordon inspekteras vid en statlig inspektion station. Bilägare det måste kontakta sin stadsstyrelsen att följa lokala inspektion föreskrifter. Men fordon registrerade i socknarna Ascension, måste East Baton Rouge, Iberville, Livingston och West Baton Rouge har de fordon som kontrollerats i den församling där ägaren är bosatt. Ett annat exempel. När Pennsylvania först introducerade utsläpp inspektioner krav, var bilägare omfattas av utsläpps lagar endast om de bodde inom vissa postnummer (oftast i mer urbana områden). Så, i vissa fall, beroende på var postnumret uppdelning görs, kan du ha din bil inspekteras för utsläpp, men din granne tvärs över gatan inte gjorde. Hur de nya nationella utsläppsnormer tester kommer att administreras återstår att fastställa.
A Nationella Bilister Organization Synen på Inspektioner

National Bilister Association, en stödgrupp för förare för nästan 30 år, underhåller banan av motstridiga och olika regler är i stort sett onödigt och drivs av en reparation industrin och regeringen att se inspektioner som en inkomstkälla. Enligt NMA ordförande Jim Baxter, de allra flesta människor är beroende av sina bilar för tillförlitliga transporter och skulle reparera dem utan införande av kontrollåtgärder, om de kände att fordonet är osäker eller misstänks ett problem. "Följ pengarna och du kommer att se vem som stödjer dessa saker. Det är de kommersiella intressen som gynnas av dessa saker, inte de bilister ... allt från bensinstationer till byggare av den nya testa utrustning och delar för att möta nya krav på tillsynsmyndigheter. nyttan för allmänheten är inte bara försumbar, det är nästan obefintlig, "Baxter sade. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146188.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.