Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Vilka fordon har sidokrockkuddar?

Sidokrockkuddar är säkerhetsfunktioner för att skydda auto passagerare i händelse av en kollision. Används i kombination med säkerhetsbälten och krockkuddar fram, de minskar signifikant antalet dödsfall till följd av sådana kollisioner. Även biltillverkare introducerade främre krockkuddar på 1970-talet, hade de inte lägga sidokrockkuddar fram till 1990-talet. Genom 2010, var sidokrockkuddar standardutrustning på de flesta nya bilar. Historia

uppfanns i 1950-talet, har krockkuddar introduceras till bilköpare 1973 då General Motors erbjöd dem som tillval på vissa modeller. De var ursprungligen som ett alternativ till bilbälten, men säkerhetstester har visat att de är bara effektiva när de kombineras med säkerhetsbälten. National Highway Traffic Safety Administration uppskattar ordentligt begagnade krockkuddar och säkerhetsbälten har sparat mer än 25.000 liv. Sidokrockkuddar infördes som ett alternativ i mitten av 1990-talet, alla fordon tillverkade före denna tidpunkt kommer inte inkludera dem

De tidigaste sidokrockkuddar var
Designs och faror. små enheter som tillhandahålls minimalt skydd för framsätespassagerare bara. Senare framsteg inom airbag-teknik ingår "gardin" väskor som skyddar en passagerare bål och huvud och förhindra utstötning under en välta. Krockkuddar kan sättas ur instrumentpanelen, sitskanten, dörr eller dörrkarm. Det är viktigt att inte placera människor eller föremål bredvid dessa områden, som närhet till en krockkudde explosiva expansionen kan orsaka skador eller dödsfall.
Äldre fordon

Volvo börjat använda sig av sidokrockkuddar, och många Volvobilar tillverkade 1995 eller senare kommer att inkludera dem. Andra biltillverkare installerat sidokrockkuddar som standard med början under 2000-talet, dessa inkluderar Acura, Audi, BMW, Cadillac, Hyundai, Infiniti, Kia, Lexus, Porsche, Saab och Volkswagen. Personbilar från dessa datum är mer benägna att inkludera sidokrockkuddar än skåpbilar, pickups och terrängbilar.
Nyare modellerna

av 2010, gardin-stil sidokrockkuddar för framsätespassagerare var standard i alla utom en handfull fordon. De få undantag ingår Buick, Chevrolet, Dodge, GMC, Mitsubishi och Nissan, men även dessa biltillverkare erbjöd sidokrockkuddar som tillval. Vissa biltillverkare erbjöd dem som alternativ för baksätespassagerarna liksom. Baksätet sidokrockkuddar var en standardfunktion i 2010 lyxiga modeller som Mercedes-Benz och Lexus.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146664.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.