Hur man installerar Air Suspension på en Chevy Silverado

Den nya generationen av luftfjädring kit som finns för en fullstor pickup som Chevrolet Silverado har kraftigt förenklat processen att installera luftfjädring. Hellre än att slakta din mäldsuspension är aktuella byggsatser utformade för att fungera i samklang med lager komponenter för att inte bara sänka åka bekvämt, men också att göra det med bibehållen rätt fjädringsgeometri nödvändig för att förhindra ojämn förslitning av däcken. Den bästa inställningen för att använda är en luft rida som införlivar stötdämparen i luften våren för att förenkla installationen. Saker du behöver
Automotive jack
Jack står
Lug Bakre skiftnyckel
sänker bladfjädrar
3/8 tums hylsa set
Fjäderkompressor
Visa mer Instruktioner
Installera Rear Air Ride Suspension
1

Palla upp trucken och stödja ram med pallbockar. Använd rörtång ta bort lastbilens hjul från både främre och bakre delen av fordonet.
2

Börja monteringen av luftfjädring kit på bakaxeln på lastbilen. Stötta bakaxeln med ett par pallbockar, sedan studera hur de bakre bladfjädrar är fästa till lastbilens ram. Varje bladfjäder är fastskruvat på axeln med två schacklar, sedan i ramen med galgar. Unbolt bojor först att släppa bladfjädern från axeln, sedan använda hylsnyckel skruva isär de två galgar på framsidan och baksidan av bladfjädern, sänk sedan våren till marken.
3

Installera ersättare sänka bladfjädern i lager bladfjädern plats genom att först skruva ändarna av bladfjädern till galgar, sedan installera bojor över axeln och bultning dem på plats.
4 < p> Installera luftfjädern mellan ramen och bladfjädern. Luftfjädern har ett monteringsfäste i båda ändar. Rikta in hålen i fästet med hålen på ramen och sedan använda hylsnyckel och de bultar som medföljer luftfjädring kit för att säkra luften våren i stället. Den nedre delen av luftfjädern vilka bultar till bladfjädern hålls på plats med hjälp av en bygel och bultar liknar bojor som fäster axeln till den bladfjädern. Montera luftfjädern på bladfjädern genom att säkra kedjor runt bladfjädern och sedan bultning dem på plats.
5

Route luftledningen från fästet på luftfjädern till positionen hos luften kompressorn och lufttanken enheten, som kommer att installeras senare. Sätt tillbaka den bakre däcket på lastbilen. Installationen av luft-fjädern på baksidan av lastbilen är samma på både förar-och passagerarsidan.
Installera Front Air Ride Suspension
6

Studera framvagnen inställning av lastbilen medan du sitter vänd mot motorrummet. Direkt framför dig är skivbroms, och bakdelen av trucken är bromsoket. Vid klockan 12-läge är den övre kulleden bult, och vid 06:00 är den nedre kulleden bult. Till din framför lastbilen, kommer du att se dragstång där det bultar till styrarmen på spindeln. Under den nedre kulleden hittar du den nedre länkarm, där fjädern /stötdämparen är monterad genom övre länkarm genom toppen av hjulet väl till den chock tornet som kan ses i motorrummet.

7

Stötta den nedre länkarmen med domkraften och anbringa ett lätt tryck uppåt för att komprimera fjädern, men inte lyfta lastbilens ram off av domkraften. Montera fjädern kompressorn på lastbilens våren, dra åt bultarna för att fästa fjädern på plats. Vid basen av fjädern på nedre länkarm hittar klippen våren retention. De kan tas bort genom att lossa bultarna med hylsnyckel. Stötdämparen
8

unbolt underifrån undre länkarm med hylsnyckel, sedan skruva isär stötdämparen från chocken tornet genom att ta bort Shock tower bultar ligger inne i motorrummet av trucken. Ta fjäderhållarna längst upp på våren.
9

Sänk försiktigt domkraften för att frigöra fjädern och stötdämparen från chocken tornet och den övre länkarm. Tryck ihop fjädern med händerna så att det blir lättare att ta bort, lyft sedan våren och chock upp genom den övre länkarm.
10

Packa fjädern försiktigt. Under spänning, kan fordonsindustrin fjädrar vara mycket farligt. Luften rida chock /våren enhet består av tre delar: luftfjädern själva, och de övre och nedre fästen chock. De övre stötdämpande montering består av fyra bultar som gäller införande genom bulthålen belägna i toppen av chock tornet. Bolt dessa på plats först, och sedan höja den nedre länkarm och skruva den nedre shock mount på den nedre länkarm. Sätt i luftledningen till montering av luftfjädringen och dra luftledning genom ramen till sängen av lastbilen.
Installera Air Ride Hårdvara
11

Installera lufttanken och kompressorn i botten av lastbilen, bultning dem i golvet med den medföljande hårdvara och dirigera sina luftledningar enligt satsens bruksanvisning. Fyra luftledningar kommer att köra till de fyra hörnen av lastbilen, och en enda luftledning kommer att dirigeras från kompressorn till lufttank.
12

För den elektriska linjen för växlar försedda med luften upphängningssats under hytten på lastbilen, sedan upp genom motorrummet och in i lastbilen genom brandväggen. Montera Kopplingslåda enligt satsens bruksanvisning. Dra kompressor makten på samma sätt och installera det i säkringsdosan av trucken enligt satsens bruksanvisning. Inga två luftfjädring kit är trådbundna likadana.
13

Blås upp luftfjädring, sedan tillbaka hjulen på lastbilen. Avlägsna domkraften och testa rida höjd trucken genom att helt tömma luftkuddarna med kopplingsdosan installeras i hytten på lastbilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144358.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.