Hur fungerar det aggregatet fungerade i min GMC Pickup?

Värmaren i någon lastbil eller bil är en ganska enkel funktion. Bilens värmare använder befintliga komponenter och spelar också en viktig roll i kylsystemet av lastbilen. En liten fläkt ger värme för kabinen samtidigt bidra till att förhindra att motorn överhettas. Det börjar i Engine

Förbränningsmotorn i din GMC pickup producerar all värme som används för att värma hytten på fordonet. Bränslet antänds i cylindern och sedan finns det en explosion, vilket kolvarna att röra sig, vilket vrid vevaxeln. När din varvräknare läser 6000 RPM, som innebär att din vevaxel gör 6000 kompletta varv i en minut. För en genomsnittlig motor, tar det fyra drag från kolvarna för att vevaxeln sväng en gång. Det blir upp till tusentals explosioner och en hel del värme.
För mycket värme

Fordonet kommer att överhettas om inte något görs för att ta bort all värme. En del av den värme som frigörs i avgaserna, men en majoritet av det förskjuts av kylsystemet av bilen. Vätskekylmedel absorberar en del av värmen runt motorn och tar det till radiatorn på framsidan av din bil. Luft från utsidan kyler kylaren genom gallret på framför lastbilen. Kylmediet tar också värmen och överför den till en del som kallas värmekroppen. Denna del kan hittas närmast insidan av lastbilens förarhytt. Det ser ut ungefär som kylaren på framsidan av fordonet, men är mycket mindre. En fläkt blåser luft över hela kroppen, som sedan värms och tvingas in i kabinen för din lastbil.
Värme kan bättre

Inte mycket mer är krävs av fordonet för att använda aggregatet. Värmen är redan där och bara behöver tvingas in i kabinen via fläkten. I själva verket är din lastbil mer benägna att överhettas med luftkonditioneringen. Typiskt AC används i varma, sommarmånaderna. Värme från motorn i kombination med den varma yttertemperaturer och den värme som produceras från luftkonditionering i sig kan göra att motorn slutar fungera. Addera När det Värmaren slutar fungera
< p> Om din lastbil är igång men ingen värme kommer ut i kabinen, då det antagligen är fläkten eller en blockering. Fläkten behövs för att tvingade värme in i passagerarkabinen. Om det inte fungerar, kan värmen stannar i värmeblocket. Om det finns en blockering i kylsystem, är kylmediet inte kan cirkulera genom motorn och ta bort värmen. Om värmen inte kan spridas med hjälp av kylvätska och radiator, då motorn överhettas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144021.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.