Hur man bygger en trä församling Sidopanel för en lastbil säng

Sidopaneler som en lastbil tillbehör förlänga nyttan av en pickup eftersom de tillåter ägaren att bära laster som är högre än väggarna flaket. Skapad av massivt virke, såsom 2-by-4 dubbar, trä sidopaneler är flyttbara när den inte används. Om du är osäker på hur de ser ut, bilden en nyttofordonstrailer med ett trästaket runt dess omkrets. Tänk på att lastbilen panelerna är gjorda av trä, så gäller en avslutning på de paneler som tål väder och vind. Saker du behöver
2-by-4-av-48-tums timmer, 6 st
2-by-4 dubbar, 6 st
variabel hastighet borrmaskin
3/8-tums borr
Lag bultar med brickor och muttrar
Wrench
Visa mer Instruktioner
1

Placera 48-tums timmer på ett arbetsbord. Dessa är de stolpar av trä sidopaneler. De passar i hålen stavens ficka på toppen av säng sidor av lastbilen. Mark ena änden som botten av stolparna.
2

Mät stavens fickan hål och justera ned stolparna motsvarande sätt så att de kommer att glida in i hålen utan en kamp. Nästa, mäta avståndet från framsidan av flaket, strax bakom förarhytten till bakluckan änden av sängen.
3

Klipp sex stycken som längd från 2-by-4 dubbar. Dessa är de skenor trä sidopaneler. Mät avståndet från framsidan av flaket till mitten av den första staven fickan hål och markera skenorna i enlighet därmed. Upprepa detta från mitten av den första insatsen fickan till mitten av den andra och från den andra till den tredje.
4

Ställ en kombination kvadrat på markeringarna och dra en linje tvärs över rälsen. Denna linje representerar mittpunkten i stängerna. Borra 3/8-tums hål på varje linje 1 tum från de långa sidorna av rälsen. Från toppen av stolparna
5

Mät och göra markeringar på 3 1/2, 10 1/4 , 13 3/4, 20 1/2 och 24 inches. Placera kombinationen torget på märken och linjer dra över den breda sidan av stolparna. Den 3 1/2-inch Radavståndet visar placeringen av skenorna. Borra 3/8-tums hål i stolparna för att matcha hålen i skenorna.
6

Montera panelerna med eftersläpning bultar, brickor och muttrar genom de borrade hålen. Dra åt bultarna och muttrarna med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143825.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.