Hur ändrar jag Starter på en 1990 Ford Ranger?

Om startmotorn på 1990 Ford Ranger gör något klickande eller gnisslande ljud, eller inte starta motorn, måste den bytas ut. Startmotorn är en elektrisk motor som ingriper svänghjulet att vrida motorn som startar din bil. Starter-systemet i en Ford Ranger består av två delar: den solenoid som ingriper med starter att stänga av motorn och startmotorn kroppen själv. Dessa delar ersätts separat. Saker du behöver
Wrench in
Hylsnyckelsats
Momentnyckel
Stålborste
Visa fler instruktioner
Ta Starter
1

Parkera din Ranger på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Ta bort de båda batterikablarna, negativa och positiva, och lägga dem bort från batteriet. Lyft trucken med en domkraft och placera pallbockar under ramen.
2

Lokalisera starter, vilket är under lastbilen vid botten av motorn, mellan transmissionen och motorn.

3

Använd en hylsa och spärrskaft för att ta bort skruvarna ur jordkabeln. Ta del av där denna bult går in i startmotorn. Ibland denna bult är kortare än startanordningen monteringsbultar.
4

Använd en nyckel, eller en hylsa och spärrnyckel, för att avlägsna den positiva kabeln från toppen av startapparaten.
5

bort de andra bultarna från starter med hylsa och spärrskaft, detta kommer att lossa startmotorn. Dra i startsnöret ut och ner för att ta bort det.
6
Byta Starter
7

Placera starter där man tagit bort det gamla, att se till att den sitter i hålet. Ersätt den övre bulten och ombonad det handkraft.
8

Skjut den nedre bulten genom öglan i jordkabeln att jorda motorn till kroppen.
9

Dra åt alla starter bultar med hylsa och spärrskaft. Dra åt bultarna till 20 ft-lbs.
10

Anslut den positiva kabeln till startmotorn med en skiftnyckel och se till att det är tätt på terminalen.
11

Jack lastbilen upp från pallbockar och ta bort dem från under lastbilen. Sänk bilen med domkraften. Rengör båda batteripolerna och kabeländar med en stålborste och sedan sätta tillbaka dem till batteriet och dra åt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141198.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.