Chevrolet Camaro 1969 Specifikationer

Camaro introducerades för världen 1967. Det var i produktion kontinuerligt fram till 2002, då Chevrolet stoppat legendariska muskel bil. Men i 2009, presenterade Chevy konceptbilen för en ny Camaro, som startade produktionen igen 2009. 1969 Camaro var en del av den första generationen, tänkt som konkurrensen mot Ford Mustang och presenterar några av de funktioner som Chevy II Nova. Den femte generationen av Camaros, som lanserades 2009, har en retro design skapad för att minnas glansdagar den första generationen. Motor och växellåda

1969 Camaros kom standard med bakhjulsdrift och en 3,8-liters rak sexcylindrig motor med hydrauliska ventillyftare, en 90-graders V-8 motor med en gjutjärn blocket och huvud var frivillig. Denna motor hade ett kompressionsförhållande på 11:01 och en cylinderdiameter och slaglängd på 4,3 inches till 3,8 inches. Super Sport (SS) modellerna kan levereras med antingen en 296-hästkrafter 5,7-liters V-8 eller en 6,5-liters V-8 med 375 hk. Den högpresterande Z28 Camaro hade en 5-liters V-8 med speciella förgasare och kammar. Den Z28 motorn hade en officiell rating på 290 hk men troddes kunna gå så högt som 360. Standard överföring var en tre-växlad manuell, även om köparna skulle få en fyra-växlad manuell eller en tre-växlad automatlåda som tillval.
Body

1969 Camaros kan vara antingen hardtop sport kupéer eller konvertibler. Många fler sporter kupéer än cabrioleter gjordes, med 214.278 hardtops producerade jämfört med endast 16.515 konvertibler. 1969 Camaro hade ett stål unibody chassi med en levande axel i bak och en oberoende fjädring fram. Utsidan av Camaro hade ett stort galler, utsvängda valv och distinkta runda strålkastare, strålkastarna var dold med Rally Sport (RS)-paketet. Den Z28 var mindre än $ 50 mer än standardmodellen och kom med dubbla rally stripes, mer känslig styrning och en F41 fjädring.
Alternativ

En stor antal alternativ fanns tillgängliga för 1969 Camaros. Super Sportpaket tillåtit ett större utbud av motorer och ett speciellt kall-luft induktion huva, vilket också var ett alternativ för Z28. Andra alternativ för alla modeller var tvåfärgad färg, extra belysning, AM /FM radio, bandspelare, varvräknare, sidoväggarna däck, servostyrning och en valnöt finkornig ratt. Ett moment-drivtransmission var tillgängliga för bilar med sexcylindriga motorer. Köparna kan också beställa en golvmonterad växelspak, hjulsidor, och främre och bakre stötfångare vakter. Interiör färger fanns tillgängliga i olika nyanser av guld, turkos, rött och grönt. Utsidan kan målas i ditt val av antingen vanliga gloss färger eller metallic i brunt, silver, guld, blå eller grön.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139120.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.