Lamborghini Diablo säkerhetsfunktioner

Den numera pensionerade Lamborghini Diablo höjden över vägarna med en upprymdhet av hastighet och hantering, hantera sitt primära mål prestanda. Få andra bilar kunde tävla head-to-head med ett sådant fordon. Som en "superbil" säkerhet var viktigt, och Lamborghini genomfört flera säkerhetsfunktioner i denna eftertraktade sportbil. Låsningsfria bromsar

Lamborghini Diablo presenterade låsningsfria bromsar (ABS). Dessa bromsar är konstruerade för att behålla kontrollen under hård inbromsning scenarier. Vid bromsning hårt, speciellt på isiga och våta vägar, kan hjulen "låsa upp" och framkalla en sladd, under vilken tid dragkraft förloras och bromsning är allvarligt nedsatt. ABS arbetar för att hålla trycket vid den optimala punkten för att förhindra att hjulen låser sig, vilket skapar effekten av snabbt pumpa raster för att maximera dragkraft.
Front Airbag Passagerare

annan säkerhetsfunktion för Lamborghini Diablo var krockkuddar. Den andra betydande frontalkrock sker, mätt med en sensor för att bestämma svårighetsgraden, en sprängladdning snabbt tvingar lufttryck i studien väskor bor i rattstången och passagerarsidan instrumentbrädan. Denna explosion blåses krockkuddarna i en bråkdel av en sekund, skydda passagerarna från farliga konsekvenser med rattstången, instrumentbrädan och vindrutan.
Bältessträckare

Lamborghini Diablo innehöll bältessträckare, vilka fungerar på liknande sätt som krockkuddar i att en sensor gör att en liten detonation ske för att initiera säkerhetsfunktionen. Med säkerhetsbälten, tjänar detta för att dra bältet, och därmed undanröja eventuella slack för att försäkra större återhållsamhet av den åkande och optimal hållning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/138880.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.