C5 Corvette Specifikationer

År 1953 rullade Chevy ut sin första Corvette, kallad Roadster. Den första generationen av Corvetter, 1953-1962, var mer spännande än funktionell. Vid tiden Chevrolet producerade sin femte generationen, de sk C5 Corvetter, hade det helt förändrat sin inställning till sportbilar. Motor

C5 Corvette kom standard med en 5,7-liters V8-motor som drog 345 hästkrafter och 350 ft.-lb. av vridmoment. Det kom med antingen en sexväxlad manuell eller en fyrväxlad automatlåda. Under 2001 uppdaterade Chevy dess motor, som producerade 385 hästkrafter och 400 ft.-lb. av vridmoment.
bromsar och fjädring

C5 Corvetter kom standard med power-assisted, fyrhjulig ventilerade skivbromsar med fyrhjuliga ABS (låsningsfria bromsar ).

Den främre hjulupphängningen var en oberoende SLA smidd aluminium övre och pressgjuten aluminium undre länkarmar med en smidd aluminium styrspindel, ett tvärgående mono-bladfjädrar och stål krängningshämmare, spindel offset, och gas- trycksatta stötdämpare. Den bakre upphängningen var en självständig fem-link design med tå och camber justering, gjuten aluminium övre och undre länkarmar och knoge, en tvärgående mono-bladfjädrar, ett stål stabilisator, stål dragstänger, ett rörformat U-ledad metallmatriskomposit enhet schakt, och gas-trycksatt stötdämpare.
Dimensioner

C5 Corvette hade en hjulbas på 104,5 inches. Det var 179,7 inches lång, 73,6 inches bred och 47,7 inches tall. De olika varianter av Corvette hade trottoarkant vikter 3173-3248 lb.
Fuel Economy

C5 Corvette, med sin 19,1-eller 18,5-liters bränsletank , beroende på kroppen variation, hade en EPA beräknade bränsleekonomi av 17 mpg i staden och 25 mpg på landsväg för fyra-växlad automatlåda, och 18 mpg i staden och 28 mpg på landsväg för sexväxlad manuell växellåda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/138830.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.