Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

Hur man avkoda en Scion VIN

Vehicle Identification Numbers, även känd som Vins är unika serienummer som identifierar en bil. Varje bil som säljs i USA har en 17-siffrig VIN, och dess komponenter kan brytas ned för att berätta en konsument om fordonet. Eftersom Scion är en Toyota produkt, fordonen dela VIN koder med moderbolaget. Instruktioner
Tolka de första 5 Tecken
1

Hitta din Scion s VIN. Det kommer att vara i förarens hörnet av vindrutan. Det kan också finnas på en etikett på sidan av förardörren eller dörrposten.
2

Titta på den första och andra bokstaven i VIN. Den första kommer alltid att vara en J, är vilken ursprungsland och i det här fallet står för Japan. Det andra brevet blir en T, som står för Toyota.
3

Titta på den tredje siffran. Det kommer att identifiera din Scion som en personbil eller ett mångsidigt fordon.
4

Hitta det fjärde brevet, som kommer att identifiera kroppen och kör typ. Till exempel kommer en Scion xB har en K, vilket kommer att identifiera den som en fyra-dörrars halvkombi med tvåhjulsdrift. På femte brevet, som identifierar motortyp
5

Look. Den Scion xA och xB kommer att ha en T, Scion tC kommer att ha en E, och Scion xD kommer att ha en U.
Tolkning Tecken 6 9
6

Gå vidare till det sjätte tecknet, vilket kommer att identifiera serien. Tc och xD aktie en a, tillsammans med flera andra Toyota fordon. Den xA kommer att ha en 6, och xB kommer att ha en 3.
7

Identifiera det sjunde tecknet. För personbilar, kommer detta märke fasthållningsanordningen, som identifierar hur kan krockkuddar bilen har. För multipurpose fordon, kommer det att identifiera trim nivå av bilen. Det finns flera olika listor för Scion fordon.
8

Hitta den åttonde siffran, som är bilen linje. Den xA, kommer xB och xD har en 4. TC kommer att ha en 7.
9

Titta på nionde numret, som kallas kontrollsiffra. Det är det sista talet bestämdes i en bils VIN. Tillverkarna använder en matematisk ekvation för att bestämma ett kontrollnummer och se till att varje fordon har en unik VIN. För att bestämma kontrollsiffra, är en VIN brev tilldelas ett numeriskt värde och läggs med de övriga siffrorna i VIN. Summan divideras med 11. Bokstaven X används för att stå för en tvåsiffrig resultat. Tolka tecken 10 till 17
10

Hitta den 10: e siffran, som kommer att vara ett nummer eller
en bokstav. Detta är årsmodell. De första Scions producerades under 2004, så åren 2004 till 2009 kommer att ha sista siffran i året som antalet. År 2010 ger ett A.
11

Titta på 11th siffran. Detta identifierar anläggningen din Scion byggdes. Scions monteras i Japan, så din VIN kommer att ha ett nummer.
12

Hitta de sex sista siffrorna i VIN. Den 12: e genom 17th siffrorna är bilens serienummer, vilket är unikt för din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/135952.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.