Vad är funktionen av en Turbo Intercooler?

Turboladdare är det ultimata sättet att pressa den maximala hästkrafter möjligt av en förbränningsmotor. Men att köra effektivt, turboladdare kräver ett helt system av rör och sensorer för att övervaka och cirkulera den tryckluft som matas in i spjällhuset. En viktig del av de flesta turbo system är intercooler, som är utformad för att kyla ner den turboladdade luften innan den kommer in i motorn. Nödvändigheten av en mellankylare systemet beror på den extrema nivån av värme som genereras av en turboladdare setup. Förbränningsprocessen

Bilmotorer producera el genom en intern förbränningsprocess. I denna process dras luft in i motorns cylindrar, där den blandas med bränsle. Kolven komprimera då luft-bränsleblandningen i cylindern, varefter det antänds av tändstiftet. Den energi som frigörs i denna antändning tvingar kolven ner i cylindern. På detta sätt kolvarna kör konstant rotation av vevaxeln, som översätter till hästkrafter. Efter varje förbränningscykel, är resterna av luft-bränsleblandningen tvingas ut ur cylindern och in i avgassystemet. På en turbo installation
Turbo System

, turbon är installerad i banan av avgasflödet. När motorn accelereras och avgas volym ökar, börjar turboladdaren avgas hjulet att rotera, eller spole. Detta i sin tur buffrar kompressorhjulet, förbundna med en axel till avgasröret hjulet. Kompressorhjulet drar alltså i luften och trycksätter det som det tvingas in i motorn. Eftersom tryckluft är mycket tätare än omgivande luft, har motorn mycket mer luft och bränsle i cylindrarna under varje förbränningscykel, vilket avsevärt ökar hästkrafter.
Intercooler Funktion

intercooler systemet ligger mellan turbo och spjällhuset. När i drift avger turboladdaren väsentliga mängder värme. Detta i sin tur värmer den omgivande luften eftersom det är trycksatt av turbinen. Med en radiator installerad i vägen för mötande luft, sänker intercooler temperaturen hos den turboladdade luften innan den leds in i spjällhuset. Utan en intercooler, är en turbomotor mycket mer benägna att tidig detonation i cylindrarna, orsakad av den höga värmen från den inkommande luften är tillräckligt nog för att tända luft-bränsleblandningen.
Fördelar och nackdelar

Eftersom svalare luft är tätare, intercooler system tillåter en turboladdare för att tvinga mer luft in i motorns cylindrar för varje förbränningscykel, förbättra både hästkrafter och effektivitet. Motordelar tillåter också motorn att fungera smidigare och tillförlitligt, särskilt i varma klimat. Emellertid är en nackdel med att använda en intercooler systemet en effekt som kallas "tryckfall." Detta innebär att turboladdaren måste arbeta hårdare för att bibehålla inställt tryck eftersom den är skyldig att trycksätta det inre området av laddluftkylaren systemet. Dessutom, hög-boost turbo uppställningar kräver ofta stora, frontmonterade laddluftkylare. Eftersom de är installerade i framför kylaren systemet, kan front-mount intercooler uppställningar ökar risken för att motorn överhettas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116824.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.