Hur man gör en Four Barrel Carb in i en Two

Fyra fat förgasare är konstruerade av två separata två fat förgasare gjutna tillsammans som en enhet. Om du tittar ner på toppen av en fyra FAT förgasare ser du fyra hål, även kallad fat. Längst ner på dessa fat är fjäril klaffventiler. Dessa vridspjällsventiler styra luftflödet in i motorn. Ventilerna öppnar och stänger som svar på indata från gaspedalen. Även om det är möjligt att inaktivera två tunnor en fyra-FAT förgasare, för att få maximal prestanda och effekt är det mer effektivt att ersätta fyra-FAT förgasare med en mindre fyra-fat eller en två-fat. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Shop ljus
Tänger
1 vakuum linje plug
Visa fler instruktioner
1

bort nycklarna under reparera process för att undvika någon av misstag startar bilen.
2

Öppna bilens huva. Demontera vingmuttern från toppen av luftrenaren. Lyft försiktigt luftfilterhuset från toppen av förgasaren. Koppla alla vakuumslangar anslutna till luftfiltret och placera enheten luftrenaren ur vägen.
3

Leta gasreglaget kopplingen på förarsidan av förgasaren. Gasreglaget är direkt ansluten till de primära fjärilsventilerna i en fyra-FAT förgasare. Dra gasreglaget kopplingen för hand för att öppna fjärilsventilerna. Använd en butik ljus för att titta ner i hålen i förgasaren. Tillkännagivande om alla fyra vridspjäll i botten av förgasaren har öppnat. Om alla fyra klaffar har öppnat detta skulle tyda på de två sekundära fjärilsventilerna är kopplingen aktiveras. Om endast de två främre fjärilsventilerna har öppnat som skulle innebära de två sekundära fjärilsventilerna är vakuum aktiveras.
4

Flytta till den andra sidan av förgasaren. För koppling-manövrerade vridspjäll, öppna och stänga gasspjället kopplingen flera gånger. Samtidigt gör detta, leta efter liten stav länk som förbinder de primära och sekundära vridspjäll vid basen av förgasaren. Denna stav öppnas manuellt de sekundära fjärilsventilerna. Helt ta bort den lilla staven länken. Detta kan kräva att böja och dra ut den med en tång. Återigen gasa. Med staven länken nu avlägsnas endast de två främre fjärilsventilerna ska öppnas, vilket effektivt gör det fyra-FAT förgasare en två-FAT förgasare. Om de sekundära fjärilsventilerna är vakuum-manövrerat, fortsätt till nästa steg.
5

Trace vakuumledningarna sitter på sidan av förgasaren mittemot gasreglaget kopplingen till vakuumet stötdämpare. Ett vakuum stötdämpare är ett litet vakuum driven anordning som kommer att ha ett vakuum linje och en liten stav länk. Stången länk förbinder stötdämparen för att öppna de sekundära fjärilsventilerna. Ta det vakuum linje från stötdämpare och anslut den med ett vakuum plugg. Detta kommer att inaktivera två fat med fyra-FAT förgasare.
6

tillbaka huset luftrenare på toppen av förgasaren. Var noga med att dra åt vingmuttern som håller fast luftrenaren på förgasaren. Återanslut eventuella vakuumledningarna som tagits bort från luftrenarhuset. Inspektera gasreglaget returfjäder för eventuella störningar som kan leda till att gasspjället att hålla öppet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116648.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.