Toyota Echo Gas Mätarställning Tips

Toyota Echo är en liten bil som är känd för att få bra gas körsträcka. Standardmodellen kan få upp till 45 miles per gallon i landsvägskörning. Förare som är intresserade av effektiv körning dras till Echo och är intresserad av teknik och metoder som kommer att ytterligare förbättra sin gas körsträcka. Underhåll

Precis som alla bil, behöver Toyota Echo ska underhållas regelbundet för att hålla den igång så effektivt som möjligt. Regelbundna oljebyten hålla motorn försämras. Att ha en mekaniker kolla spolen, pluggar, generator och kulleder kommer att försäkra dig om att allt fungerar som det ska. En av de viktigaste faktorerna för gas körsträcka, och något du kan hålla ett öga på dig själv, är rätt lufttryck i däcken. Däck som inte är tillräckligt uppblåsta fastnar på vägen och orsaka onödig friktion, ökar mängden gas du använder och även göra bilen svårare att hantera.
Hastighet

Den enskilt viktigaste du kan göra för att spara gas är att undvika att köra för fort. Även i en effektiv bil som Echo, kommer köra på 80 mph snarare än 55 avsevärt minska din gas körsträcka. En hel del av det arbete som en bil gör är att helt enkelt trycka luften ur vägen. Ju snabbare bilen går, desto snabbare måste flytta luften, alltså använda upp mer energi och minska dess effektivitet.
Drive en manuell växellåda

Om du ännu inte har köpt ett Echo och har ett val mellan en manuell och automatisk växellåda, kommer den manuella växellådan ger dig bättre gas körsträcka. Du kan få så mycket som 2 eller 3 miles per gallon mer genom att välja detta alternativ.
Andra tekniker

bär inte onödiga tunga föremål runt i Echo. Ju mer tyngd i det, desto svårare har att arbeta för att flytta runt och mer bensin den använder.

Undvik långvarig tomgång, eftersom den använder gas för något som helst syfte. Förvandla din motorn om du kommer att sitta stilla i en minut eller mer. Ha en option farthållare installerat om du gör en hel del landsvägskörning, eftersom det stabiliserar din hastighet och hjälper till att spara på gas. Kör på natten om möjligt, eftersom trafiken är lättare och du kommer att vara mindre benägna att stöta stoppa och starta förhållanden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113314.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.