Typer av bromsar Emergency hand för en buss

En nödsituation handbromsen är ett sekundärt bromssystem på ett fordon som används för att behålla sitt fasta läge. Det fungerar helt oberoende av fordonets färdbroms. Den handbroms kräver inte mycket kraft som skall tillämpas, då mindre bromseffekt behövs. Någon av många bromsar akuta handen kan hittas på en buss, beroende på år, märke och modell av fordon. Luftbromsar

Air bromsar använder komprimerad luft i bromssystemet. Den komprimerade luften gör att bromsarna fungerar. Denna typ av bromssystem anses vara ett säkert sätt att stoppa stora och tunga fordon. Bromssystemet består av tre delar: färdbroms, parkeringsbroms och nödbroms. Driftbromsfunktionen, när den tillämpas, ingriper bromsarna och detta initieras med hjälp av bromspedalen. Parkeringsbromsen, när den tillämpas, ingriper parkeringsbromsarna och detta görs genom att använda kontroll parkeringsbromsen. Nödbromsen Systemet utnyttjar delar av tjänsten och parkering bromssystem för att stoppa fordonet i händelse av en broms systemfel.
Hydraulic Bromsar

hydrauliskt bromssystem är en komplex sammansättning som använder hydraulisk kraft för bromsning. I detta system, aktiverar bromspedalen en kolv. Sedan, huvudcylindern och bromsvätska tillämpa stor kraft på bromsbeläggen. Hydrauliska bromsar kommer i olika konfigurationer. Dessa inkluderar friktion, tandade och icke-kontakt. Friktionsbromsprocessen överför ström när friktionen skapas mellan kontaktytorna. Tandad bromsning innebär överföring av makten i tandade kontaktytor utan att halka eller värme. I icke-kontakt-system, sker bromsning med hjälp av beröringsfria teknik, såsom ett magnetiskt fält och virvelströmmar.
Fjäderbromsar

Spring bromsarna används oftast för att möta akuta och parkering krav broms säkerhet på bussar, lastbilar och traktorer lastbilar. De innehåller kraftiga fjädrar som komprimeras av lufttrycket. Fjädrarna aktiverar bromssystemet när lufttrycket avlägsnas. Felaktigt reglerade fjäderbromsar kan orsaka de vanliga bromsarna och akuta /parkering bromsar att fungera ineffektivt.
Bak Handbroms Valve

bakre handbroms ventilen används i broms- system av lastbilar, bussar och hjultraktorer. Denna ventil manövreras mekaniskt genom att vrida ett handtag. Det ger en kontrollerad, trycklufts blöda från parkeringen-bromsstyrningen buss eller från reserven-broms kontroll bussen. En kontroll bussen består av en samling av signaler som styr kommunikationen mellan färddatorn och andra komponenter i bromssystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115576.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.