Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

Hur man reparerar en läcka runt en husbil AC

Mest luftkonditionering enheter i husbilar är monterade på taket, så det första du bör kontrollera är om det är luftkonditionering, taket eller båda orsakar problemet. Luftkonditionering enheten ska sitta något över taket med ett mellanrum mellan botten av enheten och taklinjen, eftersom den är utformad för att dränera kondens ut över taket. Genom att kontrollera för problem i rätt ordning, kan du eliminera alla av de vanligaste orsakerna till en läckande luftkonditioneringen i din husbil. Saker du behöver
Skruvmejselsats
Wire tänger
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera svampen gummipackning som tätar botten av luftkonditioneringen till taket . Det bör finnas ett minimum av en halv tum av packningen mellan enheten och taket. Om packningen har slitits till mindre än en halv tum tjocklek, ersätta den med en ny. Kontrollera att de tre eller fyra skruvar som håller fast enheten på taket är tätt, men inte alltför hårt. Svampen gummipackning är komprimerbar, men det måste finnas ett litet mellanrum mellan undersidan av enheten och den övre delen av taket.
2

Undersök taklinjen för tecken på sag. Gör detta genom att dra en sträng från en sida av taket till den andra utmed bredden. Om mitten av taket ligger nedanför strängen, betyder det att taket är slapp. Luftkonditioneringen måste sitta ovanför mittlinjen av taket, eller fukt kommer poolen i stället för tömning. Du kan höja upp enheten genom att lägga till extra packningar. Tak sag bara kan vara på grund av ålder eller det kan vara ett tecken på ett strukturellt problem som har utvecklats med taket. Om det bottnar, bör du ha en professionell inspektera den på en husbil serviceverkstad.
3

Kontrollera att det inte finns något fog-eller annat tätningsmedel runt luftkonditionering. Luftkonditioneringen är avsedd för kondens rinna ofarligt från taket, men om gapet mellan enheten och taket har caulked, kan kondens inte komma ut. Om du har köpt en begagnad husbil, kan detta vara problemet. Ta bort eventuella fogar, kolla packningen, och se till att det finns en öppen klyfta mellan undersidan av enheten och taket.
4

Använd dina verktyg för att ta bort kåpan och förångaren locket från luften balsam för att avslöja dräneringskärlet och förångaren. Kontrollera att dräneringshål fritt från skräp och kondens kan rinna fritt ur dem. Rengör förångarslingorna att avlägsna smuts och skräp. Byt förångaren locket och höljet när du är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorhomes/111854.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.