Hur byta olja på en 1984 Yamaha Venture

Den 1984 Yamaha Venture är en klassisk motorcykel som kan dateras med modern standard, men kan fortfarande hittas på vägarna. Hålla oljan, som är ansvarig för smidig drift, är ren en vanlig del av bra motorcykel underhåll. Genomföra ett oljebyte på en 1984 Yamaha Venture bara kräver några enkla verktyg och lite tålamod. Saker du behöver
tjocka handskar
Droppkar (stor) katalog 17 mm nyckel
Funnel
Shop trasor
Visa fler instruktioner
1 < p> Ride Venture runt kvarteret några gånger för att värma upp oljan, vilket kommer att möjliggöra snabbare tömning. Park Venture på en plan yta och stäng av motorn.
2

Leta oljeavtappningspluggen direkt under motorn. Placera en stor droppskål direkt under oljeavtappningsskruven.
3

Sätt på en funderare par handskar för att undvika brännande och ta bort avtappningspluggen med en 17 mm nyckel.

4

Leta oljefiltret och ta bort den genom att vrida locket moturs medan oljan rinner. Inspektera filtret och byt ut det om det är ovanligt smutsig eller svart färg. Om du bestämmer dig för att byta oljefilter, rengör locket med en trasa och applicera ett tunt lager olja på packningen innan du byter den. Säkra oljefiltret tillbaka på Venture genom att vrida locket medurs tills den sitter.
5

Byt oljeavtappningspluggen efter att oljan har helt tömt. Leta oljepåfyllningslocket och ta bort den. Sätt en tratt i olje påfyllningsröret och lägga ny olja. Byt oljepåfyllningslocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133224.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.