Hur du ändrar oljefilter på en 2001 Nissan Pathfinder

bilens oljefilter hindrar föroreningar från att komma in i motorn och orsaka skador. Oljefiltret på 2001 Nissan Pathfinder är under huven på bilen för enkel åtkomst. Tillverkningen föreslår oljefiltret bytas under vartannat oljebyte, eller var 6.000 miles för att förhindra motorskador. Underlåtenhet att upprätthålla en ren oljefilter kan leda till motorhaveri. Saker du behöver
Nytt oljefilter
Oljefilternyckel
Handduk
7/16-inch socket och skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och hitta oljefiltret på framsidan på motorn, under fläkten. Med din socket och skiftnyckel ta bort skruven som håller fast oljefiltret till fästet. När bulten tas bort kan du flytta monteringen armen åt sidan.
2

Använda oljefilternyckel bort det gamla oljefiltret genom att vrida moturs. Filtret kommer loss från fästet och dra ut. Använd ditt finger för att smörja gängorna på nya filtret med ny olja.
3

Skruva på det nya filtret på plats för hand tills säker. Dra det med filtret skiftnyckel för att slutföra installationen. Se pilarna radas upp på sidan av oljefiltret och montera.
4

Flytta monteringsarmen över det nya filtret och placera bulten på plats igen. Använd hylsnyckel för att säkra bulten till fästet. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132741.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.