Kan du växla tillbaka från Synthetic till Regelbunden olja i fordon?

När syntetisk olja började vinna popularitet, var det tänkt att det skulle vara dåligt för din motor för att växla mellan det och vanlig olja. Det är nu tror att inte bara byter ofarliga, i vissa fall kan det vara fördelaktigt. Typer

konventionell olja kommer från råolja, som har förfinats för att avlägsna föroreningar. Rent syntetisk olja har ingen bas i råolja.
Funktioner

Många märken av motorolja som påstår sig vara syntetiska är faktiskt oerhört raffinerade versioner av konventionell olja med syntetiska tillsatser .
Missuppfattningar

Man har tidigare trott att om man använde konventionell olja, men bytte till en syntetisk det skulle orsaka avlagringar i motorn som lossnat och täppa din motor, men detta är inte sant.
Överväganden

ursprungliga bekymmer med att byta från konventionell olja till syntetisk var att det skulle orsaka tätningarna på motorn att läcka . Men dagens tätningar är mycket mer tekniskt avancerade och kommer inte att ha läckande problem med syntetiska oljor.
Varning
p Om du kör en äldre bil, från 1980 eller tidigare , med original tätningar, kan det fortfarande finnas läckage problem med syntetiska oljor.
Fördelar

Eftersom syntetisk olja är tunnare, värmer upp snabbare och kan ge din bil extra skydd under vintern om du bor i ett kallt klimat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132364.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.