Hur Rengör smutsig bil Oil

Köra en bil med smutsig olja kommer så småningom ta med din motor till ett tvärstopp. Olja kallas bilens mest värdefulla vätska eftersom det smörjer motorn och absorberar små bitar av skräp som annars skulle gradvis skada din motor. Motorolja kan inte rengöras, men det kan bytas ut, och processen är mycket enkel. Byta motorolja kommer att kraftigt förlänga livslängden på din motor och förhindra kostsamma besök hos en mekaniker. Om oljan är svart eller har bitar av metall i det när du kolla upp det, det är dags för en förändring. Saker du behöver
hylsnycklar
Tidningar
dräneringskärlet
Funnel
Ny olja
Nytt oljefilter
Rag
Visa fler instruktioner

1

Kör din bil runt kvarteret för att värma motorolja. När oljan temperaturmätare registrerar normala nivåer, köra hem och parkera på en platt plats i din uppfart. Det är inte nödvändigt att rev motorn aggressivt.
2

Stäng bilen av, satte bilen i växel, och fast handbromsen. Skjut under bilen och hitta oljepluggen. Det kan oftast identifieras som den närmaste till marken, och ibland kommer även att märkas "avtappningspluggen." Addera 3

Placera en hylsnyckel över avtappningspluggen muttern och bestämt slå moturs. När muttern börjar att röra sig fritt, lossa den med fingrarna. Bara lossa muttern ett par varv, annars kanske du spiller olja över sig själv eller marken.
4

Spread tidningen under bilen för att se till att ingen olja når vägen. Placera ett uppsamlingskärl under avtappningspluggen, och helt ta bort pluggen. Det tar cirka två minuter att tömma det mesta av oljan.
5

Ta bort oljefiltret med hylsnyckel. Håll utsatta kroppsdelar på säkert avstånd från denna process som oljefiltret kommer att ha het olja i den.
6

glida ut från under bilen, öppna huven och ta bort motorn oljepåfyllningslocket. Detta gör det möjligt för motorn att andas och dränera oljan snabbare. För bästa resultat, lämna dränerande process för att slutföra under en period på ungefär en timme.
7

Applicera lite olja från dräneringskärlet att gummipackningen på botten av det nya filtret. Torka med en trasa området på motorn där filtret skall bifogas. Träd den nya oljefiltret på sin post, och dra fast med skiftnyckel.
8

Thread avtappningspluggen tillbaka i sitt hål. Dra fast den med nyckeln, var noga med att inte över-åt.
9

Funnel ny olja i motorn enligt tillverkarens specifikationer. Tratt den gamla oljan från tråget till en förslutningsbar behållare, och placera det gamla filtret i en försluten plastpåse.
10

Test oljenivån. Om nivån är korrekt, byt oljepåfyllningslocket och starta bilen. Låt bilen gå på tomgång i fem minuter medan du har en titt runt i motorrummet, kolla efter läckor. Släng den gamla oljan och filtret vid en officiell olja återvinningscentral.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132633.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.