Hur Jämför Synthetic Oil

Olja tillverkare gör mycket väsen över fördelarna med att använda syntetmaterial över traditionella oljor. Mycket av marknadsföring hype är baserad på solid vetenskap och studier. Syntet verkligen tenderar att överleva konventionella motoroljor i de flesta fall, och motorer som använder dem som en självklarhet uppvisar typiskt mindre slitage över samma antal miles än motorer som inte använder dem. Bestämma vilken som är rätt för dig är till stor del en fråga om att undersöka kostnads ​​/nytta av att använda ett visst varumärke. Instruktioner
Jämföra Oljor
1

Kontrollera tillverkarens rekommendationer. Vissa tillverkare (särskilt de av högpresterande bilar) anger en viss typ av syntetisk olja för användning i deras motorer. Till exempel är Mobil 1 Synthetic rekommenderas för alla Aston Martins, Porsche, Cadillac och Bentleys.
2

Kontrollera din garanti. Generellt sett, och med bilar som kommer "fabrik standard" med en viss typ av syntetisk kommer inte att kräva användning av det varumärket. Däremot riskerar du fabriksgarantin upphör motorns garanti på vissa (som Dodge Viper eller Mitsubishi Evolution) om du använder något annat än den rekommenderade oljan.
3

Kontrollera syntetiska innehållet. Verkligheten av syntetisk olja är att den faktiska Syntetisk basolja är oerhört dyrt att producera (ca $ 400 per liter för Pennzane), vilket är varför de flesta "riktiga syntet" faktiskt innehåller mindre än fem procent ren basolja. Resten består av samma mineralolja som finns i konventionell motorolja. Priset är en relativt tillförlitlig indikator av syntetiskt material, om du inte kan hitta en procentsats på flaskan.
4

Undersök dina behov. Det är ingen mening med att spendera extra för den dyraste syntetiska på hyllan för att du inte behöver det. De flesta syntet utför ungefär samma i alla utom de mest krävande miljöer operativsystem. Tänk de dyrare, högre basoljor stock procent om bilen är turboladdad, har en hög komprimering motor, verkar i ständig stop-and-go-trafik, går på tomgång under långa perioder, gör en massa bogsering eller regelbundet ser " röda linjen "under aggressiv körning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132668.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.