Hur du ändrar oljefilter på en Crossfire

När Mercedes-Benz köpte Chrysler, tog de en hel del av deras produktlinje över till den amerikanska varumärket, att integrera de två linjerna. Ett av resultaten av denna sammanslagning var Chrysler Crossfire, som använder en Mercedes-Benz-motor. På grund av detta, är oljefiltret ersättas av en olja patronenhet som är på toppen av motorn, i motsats till de flesta USA-tillverkade motorer. Det är fortfarande genomförbart hemma dock, med precis rätt verktyg. Saker du behöver equipment shop trasor
bandnyckel
Byte oljefilterpatronen
Jack
Jack står
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
8 qts. av 0W40 syntetisk motorolja
Visa fler instruktioner
1

Pop huven och leta reda på oljefilterhuset. Det är precis till höger om den Chrysler emblem på förarsidan av motorrummet. Skruva av oljefilterhuset med handen. Om huset är för hårt, använd bandnyckel att bryta det fria, sedan lossa den med händerna. Dra höljet upp ur motorn och håll den stadigt så att eventuell överflödig olja rinna tillbaka in i motorn. Sedan placera den på en ren arbetsyta, helst på vissa butik handdukar.
2

Skjut den gamla filterpatronen från filtret bostäder med händerna och skjut sedan filterbyte olja på huset.

3

Lyft upp framsidan av bilen med domkraft och ställ den på pallbockar. Kontrollera att fordonet är fast på läktaren innan krypa under den. Unbolt splash pan från motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag, skjut sedan dräneringstråget under oljetråget avtappningspluggen.
4

unbolt avtappningspluggen från motorn med spärrfunktion och låt oljan rinna ner i tråget. När oljetråget är tom, sätt tillbaka avtappningspluggen och splash pan med spärr, och sänka bilen bort av domkraften med domkraften.
5

tillbaka oljefilterhuset in i motorn med händerna. Ta sedan bort oljepåfyllningslocket precis bakom oljefilterhuset och fyll motorn med 8 qts. av 0W40 syntetisk motorolja. Starta bilen och låt den gå i två till fem minuter medan du letar efter läckor. Om du ser något, skärpa den felande delen och tillsätt mer olja på lämpligt sätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132366.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.