Oljebyte Rutiner för Chevy 2.2 litersmotorer

Chevrolet introducerade sin 2,2-liters motor på 1982 Cavalier. Sedan dess har denna pålitliga och effektiva motorn drivs små pickup bilar och andra ekonomi-modeller sedanmodell. Den 2,2-liters motorn ger betydande hästkrafter medan samtidigt ger bra gas körsträcka. Som med alla små motorer, dock höga motorvarv och drifttemperaturer ta en vägtull på motorolja. Oljebyten bör utföras minst varje 3000 miles för att hålla motorn i bästa körbart skick. Dränering gammal olja


Innan du lägger ny olja, måste den gamla oljan avlägsnas. Även om det är möjligt att ta bort oljan medan Chevy är på marken, lyfta fronten gör tillgången mycket lättare. En uppsättning lyft ramper är relativt billigt och lätt att använda. Ramperna lyfta bilen ca 8 till 10 extra inches från marken. Placera en ramp direkt framför varje framdäcket och långsamt köra Chevy på ramperna. Under bilen och direkt bakom motorn är oljetråget. Detta är en rektangulär låda centrerad under bilen med en sex-sidig muttern avtappningspluggen på botten. Placera en fångst pan under oljetråget lossa därefter avtappningspluggen med en långskaftad skiftnyckel. Bara låta pluggen faller i dropplådan med oljan. Hämta det efter all olja har tömts ut.
Filter

olje-och luftfilter bytas tillsammans med oljan. Använd en skiftnyckel oljefilter - en cirkulär metalband som sveper om filterkanister - att ta bort oljefiltret. Oljefiltret sitter på förarsidan av motorn nära fronten. Det kan ta lite ansträngning för att lossa filtret, men när det är löst, kommer det knoppa av. Lite olja kommer att rinna ur filtret så placera en trasa under motorn för spill. Ersätt med ett nytt filter. Innan du installerar, men ta en klick olja och kör det runt gummipackningen på filtret. Detta gör för en tät förslutning. Luftfiltret är i en låda är ansluten till motorns luftintag. Bara öppna lådan, ta bort det gamla filtret och ersätta den med en ny.
Lägga ny olja


När oljan är klar dränering, hämta avtappningspluggen på fångsten pan, torka av den och använd skiftnyckel för att skruva pluggen i snäva. Öppna motorn locket olja fyllning och lägg till ny olja. 10W-40 vikt olja är bra för medeltemperaturen. Om du kör i en varm miljö, överväga att använda 10W-20 vikt. Den 2,2-liters Chevy motor kräver 4,5 liter, med en extra 1/2 liter skadar inte motorn. Häll i 5 liter olja, byt tanklocket och tillbaka Chevy bort ramperna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132693.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.