Hur du ändrar topplockspackning på en Toyota MR2

Toyota debuterade den sportiga tvåsitsiga MR2 1991. Dock tog det inte på marknaden med storm som tillverkaren ville, så Toyota avbrytas fordonet efter 1995 års modell. Om du fortfarande har en MR2 i din uppfart och den behöver en ny topplockspackning, måste du ta bort det mesta av bilens övre motordelar för att nå målområdet. Oavsett om du behöver byta en topplockspackning på grund av en överhettad motor eller slitna bultar, är processen lik ersätta packningen i andra Toyota-modeller. Saker du behöver
Ratchet och uttag
Skruvmejsel
Kylvätska
Ny topplockspackning
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Drain kylvätskan. Placera en ren kastrull under kylaren för att fånga kylvätska från bilen. Ta den negativa batterikabeln från terminalen. Etikett och tagg motorkomponenter ligger mot den övre delen.
2

Ta bort eller lossa kablar, tändstift, församlingar, konsoler, slangar, kablar och skruvar. Ta ut eller separera vattenfilter, torpedöverdel panel i fronten, generator, luftrenaraggregat, gasvajern, mitten avgasröret, avgasgrenrör stöd, tändspole, kamaxel sensor, spridare bränsle, insugningsrör, timing kedja täcka, kamaxeldrev och kamaxeln.
3

Lossa topplocksskruvarna i ett cirkulär som börjar med hörnen och arbeta mot mittpunkten av topplocket. Kasta de gamla bultarna bort. Du kommer att installera nya bultar när du placerar den nya packningen. Höj cylinderhuvudet från ut ur cylinderblocket. Granska topplocket för skador, bucklor och läckor.
4

Montera den nya packningen uppåt. Montera de nya topplocksskruvarna med fingrarna. Dra åt de nya bultarna med en momentnyckel i tre steg.
5

Dra åt nya bultar för topplock till 22 fot-lbs. Vrid skruvarna extra 90 grader för det andra passet. Pivot bultarna ytterligare 90 grader i det tredje passet. Den strama bult siffror för Toyota MR2 med en 1NZ-FE motor på den översta raden är 8, 4, 2, 5 och 9 från vänster till höger. De nedre bult siffror från vänster till höger är 10, 6, 1, 3 och 7
6

tillbaka motordelen tillbaka under huven av Toyota MR2:. Ledningar, slangar, lock, kapsyler, ankare och konsoler. Titta på taggen du märka att identifiera komponenterna. Sätt kylvätska tillbaka i kylsystemet behållaren och placera ny motorolja i sin tank. Anslut den negativa batterikabeln till batteriet terminalen. Dra runt motorn och kontrollera tätheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130737.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.