Hur Refinish Aluminium hjul med Clear Coat

Lättmetallfälgar är starkare än stålfälgar, och de flesta får en klarlack ovanpå färgen för naturlig finish som skyddar hjulen och ger dem en mer glänsande utseende. Med tiden börjar klarlack på en uppsättning hjul flaga, blekna eller bli repig, särskilt om hjulen inte är ordentligt vårdas. Saker du behöver
Ordet jack (om du tar bort hjulen) katalog rörtång
pallbockar
färgborttagningsmedel sprit kommenterar: Mineral
Rags
Spray primer
Sprayfärg
Spray klarlack
220 -, 320 -, 400 -, 600-grit våtslippapper
Maskeringstejp (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Ta bort hjulen från fordonet om de fortfarande är installerade. Lossa muttrarna med en rörtång. Lyft bilen med en domkraft, står stödja den på jack och sedan ta bort hjulen.
2

Ta fälgar och däck till en däckverkstad och få däcken bort från hjulen. Måla hjulen utan installerade däck ger bättre resultat eftersom däcken inte behöver tejpas av medan hjulen är målade. Hoppa över steg 1 och 2 om det inte finns några däck som monterats på hjulen. Addera 3

Skala av befintliga färgen och klarlack från hjulen med färgborttagningsmedel. Spraya på stripper med en aerosol-typ stripper, eller använda det med en pensel om du använder en gel-typ strippa. Låt strippa i blöt i färgen tills det bubblar upp, och sedan torka bort det med en trasa. Upprepa tills alla gamla klarlack, är färg och primer bort.
4

masken några områden på hjulet som inte kommer att målas med maskeringstejp. Till exempel är den yttre kanten på vissa hjul polerade och inte målade. Torka hela hjulet med sprit och en ren torr trasa tills alla rester och oljor avlägsnas från hjulet.
5

Applicera en lätt damning av primer till hjulet. Låt primern torka i en minut eller så, och sedan använda ett tjockt lager. Håll burk åtta till 10 inches från hjulet, och flytta den fram och tillbaka i en mjuk rörelse. För att undvika körningar, inte hålla burken i ett område. Låt primern torka enligt anvisningarna, sedan tillämpa en eller två fler lager.
6

Låt primern torka helt, vilket kommer att vara minst en timme så. Våt sand primer med 220-grit och sedan 320-slippapper. Använd rikligt med vatten. Torka hjulet med en ren, torr trasa och torka sedan ner den igen med lacknafta.
7

Spraya på ett lätt damning av valfri färg. Låt färgen torka i en minut, sedan använda en solid rock, sprutning smidigt fram och tillbaka för att undvika körningar. Applicera två till tre lager eller så många som ger fullfärg täckning som är tillräckligt torktid mellan skikten.
8

Låt färgen torka helt. Våt sand hjulen med 220-grit, 320-grit, 400-grit och sedan 600-slippapper. Se till att de hjulets yta är slät på alla områden. Torka av hjulet med lacknafta och en ren, torr trasa.
9

Applicera två till tre lager av klarlack som är tillräckligt torktid mellan strykningarna. Låt klarlack för att torka över natten innan du försöker installera däcken eller installera tillbaka hjulen på fordonet. Tvätta hjulen regelbundet med tvål och vatten och ett hjul borste för att bibehålla ytfinishen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130508.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.