Volvo S80 Felsökning

Volvo S80 är ett stort svenskt sedanmodell som har utformats med säkerhet och dämpad lyx i åtanke. Den finns med två kraftverk, en turbo sexcylindrig från sina dagar som en oberoende tillverkning, eller en V8-motor som det ärvde när Ford köpte Volvo. Volvobilar i allmänhet tenderar att vara mer tillförlitliga än de övriga europeiska konkurrenter, men att de fortfarande får problem med högre frekvens än asiatiska tillverkare, som Toyota och Honda. Saker du behöver
Bil jack
Däck järn
Visa fler instruktioner
1

Stå tillbaka från S80 och iaktta några synliga tecken på skador. Titta på karosseridelar för eventuella bucklor eller revor som ytskador kan sträcka sig längre in i kupén. Skador på baksidan av S80 kommer troligen bara vara kosmetiska såvida det förlängs tillräckligt djup för att träffa suspension. Under bakre delen av bilen
2

Titta, direkt under stammen, för en puddle.The bränsletanken är begravd under stammen och eventuella skador på bränsletanken kommer att resultera i ett bränsle pöl under S80. Om en pöl är det då inte försöka något mer reparationer, kontakta en lokal mekaniker och begära ett flak som bränsletank skadan gör en bil osäkert att köra. Titta efter eventuella pölar under S80 som leder från den bakre delen av S80 till motorrummet, om någon pöl luktar gas då inte köra bil när du har ett bränsleläckage.
3

Titta på däcken på S80. Trappstegen ska inte bäras platt, så däcken kan påverkas negativt rida på din S80. Om canvas visar genom däckets gummi sedan byta däcket innan du kör som det är på väg att brista. Alltid jack bilen upp när man byter däck och använda ett däck järn eller skiftnyckel för att ta av muttrarna.
4

Inspektera bakhjulen för att se till att hjulen rider rakt. Framhjulen tillåts att svänga för svarvning men de bakre däcken ska alltid vara parallell med den sida av S80. Om hjulen är upplyfta otakt då fjädring styrarmar bryts och du behöver ett flak för att dra bilen, kan en vanlig bärgningsbil inte bogsera en bil med trasig fjädring.
5

Vrid S80 på och lyssna efter några hårda kollisioner i motorrummet på bilen. Hårda clanks kan tyda på en skadad sändning eller överföring bay om du har en all wheel drive S80. Tryck ner gaspedalen och motorn på höga varvtal upp till 2000 rpm och lyssna på motorn.
6

Lyssna för gnälla av turbinbladen om motorn är en turbo. Om gnälla är inte där då turbo måste inspekteras av en mekaniker men det är körbar utan turbo (bara underpowered). Om du har V8 sedan lyssna efter bruset, borde det inte finnas några hostar eller smällar som skulle tyda knackar. Om du har hosta eller smällar sedan börja få gas på en annan bensinstation som du kan ha smittat gas som orsakar dina S80 problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130389.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.