Motorn Specifikationer för en 1991 Corvette L98

Chevrolet startade 1953 tillverkning Corvette. En av de mest kända amerikanska sportbilar, har Corvette utvecklats sedan genom sju generationer av produktionen. År 1991 var "Vette i sin fjärde generation och presenterade två motoralternativ, den vanligaste som var basen motorn, kallas L98. År 1991 var 20.639 Corvetter presenterar L98 motorn säljs. Identifiering

1991 fanns två motorer tillgängliga i Corvette: en L98 och en LT5. Den L98 var standard motor, finns i de flesta korvetter av det året, det LT5 placerades endast i ZR-1 trim nivå Corvette. Däremot kan förekomsten av L98 särskiljas genom motorkod ZTB stämplat på blocket. Det kan också identifieras genom förekomsten av en "8" i det åttonde tecknet av fordonets identifieringsnummer (VIN).

För referens, kan LT5 motorn identifieras genom motorkod ZTK eller ett "J "i den åttonde tecknet i VIN.
Cylindervolym, innerdiameter och slaglängd

1991 L98 motor, standard i Chevrolet Corvette, hade ett deplacement på 5735 cc, eller 5.7L. Eftersom förskjutningen är ett mått på hur mycket luft kolvarna i cylindrarna undan, är det direkt relaterat till cylindern och mätningar kolv kallas borrning och slaglängd. Denna motor har en borrning, eller cylinder diameter av 4 inches. Dess stroke, eller avståndet som kolvarna i cylindrarna flyttar från toppen till botten, är 3,48 inches.
Prestanda

1991 Chevrolet Corvette, den L98 har ett kompressionsförhållande på 9,5-till-1. Kompressionsförhållande listar skillnaden mellan den största kapaciteten av en cylinder och den minsta kapaciteten. I denna motor, de hög kompression betyder att motorn kan producera 245 hästkrafter vid 4.000 rpm och 340 £-fötter vridmoment vid 3.200 rpm. Vridmoment är en statisk mätning av hur mycket arbete motorn kan prestera, medan hästkrafter mäter hur snabbt att arbetet kan utföras.
Vridmoment specifikationer

För detta medlem av Chevrolets litet block motorfamilj, bör du följa alla vridmoment specifikationer som fastställts av tillverkaren. När man diskuterar bultar, hänvisar vridmoment till mängden kraft som krävs för att vrida bulten kring en axel. Sådana specifikationer inkluderar användning av första £ 25-fötter, sedan £ 45-fötter, och slutligen 65 £-fötter vridmoment som tillämpas i en spiralformad sekvens för att fästa topplocket med motorblocket. Avtappningspluggen för bultarna oljetråget med £ 20-fot av vridmoment. Bränslepumpen kräver £ 30-fot av vridmoment till bult till motorblocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129802.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.