Varför min bil Jerk under bilkörning?

Det finns några saker som kommer att orsaka en bil att rycka antingen åt sidan eller när växling. Den genomsnittliga auto ägare kan felsöka dessa problem. Reparationerna kommer att kräva en professionell. Skadat däck

Ett skadat däck kan leda till en bil för att dra eller ryck till en sida när man kör vid medelhöga hastigheter. Ett däck skadas av en bit metall eller glas kommer att göra att bilen att köra ur läge. Det bästa sättet att hitta detta är att undersöka däcket visuellt och fysiskt. Titta efter skador. Om du inte ser någon, köra handen över hela däckets yta fram och tillbaka. Du bör kunna känna skador.
Bromsback Låsa

Detta orsakas av en sliten bromsback eller en brist på bromsvätska. Om skon är slitna och dynorna är slitna, kommer det att gripa tag i rötor och orsaka den vård att rycka till höger eller vänster. Palla upp bilen, och ta ut däcket. Undersök bromsbeläggen är slitna. Om de är slitna, byt omedelbart. Undersök rotorn, vilket är vad dynorna förstå när man stannar. Om det är tungt spårad eller slitna tunna, kommer dynorna greppa och hålla på rotorn.
Transmission Problem

Om bilen rycker samtidigt byta växel , kan det finnas två problem. Först kan transmissionsolja vara låg. Kör bilen i några minuter för att värma upp vätskan. Placera den i neutralläge på en plan yta och kontrollera vätskenivån. Detta kommer att vara på en mätsticka mot baksidan av motorn. Om den är låg, tillsätt rekommenderad vätska till rätt nivå. Om vätskan inte är låg och det är fortfarande ryck, kan problemet vara allvarligare och kräver en professionell diagnostiskt test för att undersöka sändningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129336.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.