Hur man kontrollera oljenivån i en 1999 Toyota Camry

Olja smörjer varma motordelarna medan bilen är i rörelse och är viktigt för alla bilmotor att fungera. Enligt 1999 Toyota Camry Bruksanvisning, bör du kontrollera din oljenivån varje gång du tankar bilen. Kontinuerligt körning med låg oljenivå kan skada motorn inte går att reparera. Lyckligtvis, kontrollera oljenivån i en Camry är identisk kontrollera motorn på varje motor och tar bara några minuter att utföra. Saker du behöver
pappershandduk eller trasa
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en plan yta och stäng av motorn. Vänta ungefär fem minuter för motoroljan att droppa tillbaka in i oljetråget, så du får en korrekt avläsning när du kontrollerar motoroljan.
2

Dra huvan-frigöringsspaken på förarsidan sida av fordonet. Spaken är placerad till vänster om ratten, under instrumentpanelen.
3

Lås upp extra fångsten spaken och öppna motorhuven upp. Den extra fångsten Spaken är placerad mellan huven och grillen. Tryck spärren uppåt för att frigöra det.
4

Lås huven på plats genom att lyfta upp den stång längs framsidan av motorrummet och spetsen läggs in stödstaven kortplatsen på undersidan av huven.
5

Leta motoroljan-nivå oljestickan. Mätstickan sitter på toppen av motorblocket, något till vänster. Den övre delen av oljestickan är en cirkulär gul ring.
6

Grip ringen på oljestickan i ena handen och dra ut oljestickan långsamt. Stöd botten av mätstickan med den andra handen. Handtag botten av oljestickan med pappershandduk eller trasa för att förhindra att få olja på händerna.
7

Rengör änden av mätstickan med pappershandduk eller trasa och sätt in det i mätstickehålet. Dra ut oljestickan ner i hålet helt.
8

Dra ut oljestickan igen och analyseras i slutet av den. Den 1999 Toyota Camry har två typer av mätstickor, ett med två hål i änden och den andra med ett "L" och "F" märkt på slutet. Kontrollera att oljenivån är mellan "L" och "F" eller mellan de två hålen. Om oljenivån ligger under "L" eller nedre hålet, fyll på olja till motorn.
9

tillbaka oljestickan och tillsätt extra olja vid behov. Sänk huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128281.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.