GMC Kod P0466

En GMC felkod på P0466 ger mekanikern eller ägaren ett par idéer om orsaken till koden . Det P0466 är en generisk kod , en av de många Omborddiagnos ( OBD ) - II- koder tillgängliga . P0466 Explained

koden den själv kan ge dig en uppfattning om där motorn problemet kan vara . För P0466 , står det " P " för drivlinan . Den andra siffran , '0 ' betyder att det är generiskt och inte tillverkaren - specifik . Den tredje siffran , '4 ' är lika med avgasreningssystemet av fordonet . De två sista siffrorna är rörliga och hänvisar till ett särskilt problem . I detta fall är det en reningsflödet sensorkrets intervall /prestandaproblem .
Loose Gas Cap

En möjlighet för datorn utfärdar denna kod är en lös gas cap. Det kan vara från tanklocket inte sätts tillbaka på rätt sätt till tanklocket är felaktig och i behov av utbyte . När bränsletanken är trycksatt under normal drift , trycket läcker ut och får datorn att utfärda denna kod .
Reningsflödet Sensor

den andra orsaken för denna kod är en felaktig evaporativ reningsflöde sensor . Den evaporativa reningsflödet sensor låter bilens dator vet hur mycket bränsle ånga återförs till motorn för efterförbränning . Detta är en fråga som bäst avgörs av utbildade tekniker att fixa .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131366.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.