Hur du ändrar ett bränslefilter på en 2000 Chevy Tahoe

Smuts och sediment från bensinpumpar kan samlas i bränsletanken i en 2000 Chevrolet Tahoe. Detta kan så småningom leda till ett fel i bränsletillförselsystem. Enligt Edmunds hemsida, byte av bränslefilter vid 24.000 mil eller två års mellanrum förhindrar motorn eller bränsle problem pump som är resultatet av felaktig eller smutsig bensin. Ett nytt bränslefilter också kan förbättra bränsleekonomin och makt. Saker du behöver
Set av obestämd skiftnycklar
Hylsnyckel
hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven för att komma åt säkringen /relä panelen bakom batteriet. Öppna panelen och lokalisera reläet för bränslepumpen. Dra av reläet för hand.
2

Starta trucken motorn. Låt den gå på tomgång tills den stannar till trycklöst bränslesystemet.
3

krypa under bilen på förarsidan genom ytterdörren. Leta upp bränslefiltret som är monterat under fordonet och är formad som en cylinder med en bränsleledning slut på varje sida.
4

Skruva utloppsledningen av bränslefiltret genom att placera en öppen- änden skiftnyckel på bränsleledningen mutter. Håll den stationära muttern på filtret med en andra nyckel. Dra bränsleledningen av filtret. Upprepa denna procedur för inlopp raden i bränslefiltret.
5

Unbolt fäste säkra filtret till lastbilen med en hylsnyckel. Avlägsna det gamla filtret. Skjut in det nya filtret i fästet och dra åt fästet på trucken med hylsnyckel.
6

Sätt utloppsledningen i bränslefiltret. Skruva i muttern för hand för att förhindra korsgäng. Dra den med fast nyckel. Håll den stationära muttern på filtret med den extra skiftnyckel för att säkerställa att filtret inte tänds med muttern. Upprepa denna procedur för inloppsledningen.
7

Sätt reläet tillbaka till gruppcentralen. Stäng lådan gruppcentralen.
8

Starta trucken motorn och kontrollera filter läckor. Låt lastbilen att köra i fem minuter för att cirkulera bränsle genom bränsleledningarna.
9

Stäng av trucken motorn. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127671.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.