R134a Definition

R-134a hänvisar till ett köldmedium som vanligen används i nya bilar luftkonditioneringssystem och eftermonterade bil luftkonditioneringssystem. R-134a ersatt R-12 och andra klorfluorkarboner (CFC) köldmedier grund av ozonskiktet skador. Eftermontering äldre system

Många bilar som tidigare använt R-12 köldmedium kan eftermonteras med antingen en OEM-tillverkare (OEM) eftermonteringssats eller med en minsta kostnad eftermontering. En lägsta kostnad eftermontering innebär att ta bort det gamla köldmediet och installation av nya etiketter, beslag, kylmedel och smörjmedel. En lägsta kostnad eftermontering generellt kostar mindre än en OEM-kit, men det kan också minska luftkonditionering prestanda.
Missuppfattningar

Många bil tekniker tror R-134a representerar en tillfällig ersättare för R-12 och förväntar utvecklingen av ett nytt köldmedium som inte kräver eftermontering. Enligt EPA, dock "aktuell forskning tyder på att någon sådan ersättning köldmedium existerar."
Funktioner

R-134a köldmedium är en klar, färglös ånga som har en svagt söt lukt. Den har en molekylvikt av 102. Den kemiska formeln för R-134a är F3CCH2F.
Säkerhet

Använd handskar och skyddsglasögon vid hantering av R-134a och arbeta i en väl ventilerad miljö. Skölj huden eller ögonen med vatten om kontakt inträffar. Om inandning sker, flytta till frisk luft och uppsök läkare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127406.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.