Hur att byta batterier i en RV

RV batterier är avgörande även i husvagnar som inte har körning kapacitet. Batterierna i ett sådant fordon används för att ge belysning, kraft eluttagen och hålla apparater igång. Generellt husvagnar har mer än ett batteri så att du kan växla från ett batteri till en annan mellan laddningarna. Korrekt laddning och urladdning RV batterier kommer att förlänga batteriets livslängd. En skylt batteriet behöver bytas är när batteriet kommer inte längre att hålla laddningen. Saker du behöver
Handskar
Wrench borste
Tråd eller stålull (tillval) katalog Flat skruvmejsel
Nytt batteri
Visa fler instruktioner
1

Leta rätt på batteriet. Husbilar kan ha batterier placerade i en mängd olika platser, bland annat under huven, i bakre eller främre eller förvaringsutrymmen. Använd handskar för att skydda händerna.
2

leta efter två kablar som fäster till batteriet. En kabel är svart (negativ). Den andra är röd (positiv). Var uppmärksam på vilken kabel är positiv och som är negativt att undvika skador på din RV. Använd skiftnyckel för att lossa muttern på den negativa kabeln. Du måste ta bort minuskabeln först. Använd en skruvmejsel, om nödvändigt, för att hjälpa till att lossa kabeln och pop från batteriet. Om terminalen har en hel del rost, använd en stålborste eller stålull för att ta bort så mycket som möjligt, sedan försöker ta bort kabeln igen. Ta den positiva kabeln på samma sätt efter att du har lyckats ta bort den negativa kabeln.
3

Ta bort batteriet klämman, om det behövs. Använd din skruvmejsel och skruva loss klämman för att ta bort. Lyft ut batteriet ur huset. Använd stålborste eller stålull för att rensa bort all batterisyra eller korrosion kvar i batterifacket. Använd ett tunt lager vaselin eller högtemperaturfett att belägga terminalerna och klämmor terminal. Detta kommer att bidra till att förhindra framtida korrosion.
4

Sänk det nya batteriet i den tomma rymden. Skruva batteri klämman på plats, om tillämpligt. Ta den positiva (röda) kabeln och fäst den här först, följt av den negativa (svarta) kabeln. Fäst dem ordentligt genom att dra åt muttrarna.
5

tillbaka det gamla batteriet till den affär där du köpte det nya batteriet. Återvänder det gamla batteriet kommer ofta att du kan få en liten del av pengarna tillbaka. Om inte, kommer det åtminstone se till att batteriet hanteras på rätt sätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126888.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.