Stål Vs. Aluminium Svänghjul

Svänghjulet är en viktig komponent i en bil s kopplingssystem. Det är ansvarig för att lagra den energi som slutligen avgör hur mycket ström din bil kommer att ha tillgängliga. Svänghjulet har två syften. Den första är att överföra energi från motorn, genom kopplingen, och in i växellådan. Detta, i sin tur, ger kraft till hjulen. Det andra syftet är att fungera som en vikt som förhindrar vevaxeln från påskynda eller sakta ner för snabbt. Välja lämpliga delar är avgörande för att förbättra prestanda i din motor. Stål Svänghjul

svänghjulet samlar energi som den snurrar, och därmed generera och lagra mer makt. Stål svänghjul är i allmänhet kan lagra mer energi än aluminium och är därför att föredra när stora mängder energi krävs för att driva motorn. Ett stål svänghjul ger bilen med kraft den behöver utan att orsaka alltför stor belastning på motorn.
Aluminium Svänghjul

Eftersom en aluminium svänghjul är lättare än en stål en , det kräver mindre tröghet att börja röra sig. Även om detta kräver fler varvtal, kommer motorn tillåta bilen att accelerera genom växlarna mycket snabbare. Också, ljusare delar betyder en lättare bil. Ett lättare fordon kan färdas mycket snabbare och är därför idealisk för racing.
Hästkrafter

Många racingentusiaster mäta en bils prestanda i form av hästkrafter. Det är därför viktigt att notera att ett svänghjul kapacitet mäts i vridmoment, inte hästkrafter. Hästkrafter är en enhet för mätning av effekt uppfanns av James Watt. Den är baserad på observationen att en häst, när den används för manuellt arbete, kan lyfta material med en hastighet av 550 fot-pounds per sekund under en tidsperiod av cirka åtta timmar. Hästkrafter är hur snabbt moment kan appliceras på ett visst avstånd.
Torque

Vridmoment är en måttenhet för mängden kraft som krävs för att vrida eller vända. Det är oftast mäts i pund-fot eller Newtonmeter. Vridmoment är en kraft som orsakar på objektet för att rotera (även om det också kan tillämpas på icke-cirkulär kraft).
Missuppfattningar
p Det finns en hel del debatt om exakt hur ett svänghjul fungerar och hur man väljer den mest lämpliga för att passa dina individuella behov. Någon som försöker göra forskning för att köpa behov att göra sin egen forskning för att avgöra vilken typ är bäst. Det finns många offentliga forum på nätet ägnas åt ämnet och nästan alla av dem är fulla av bil entusiaster som inte håller på fysik eller prestanda värde av svänghjul. De är därför inte vanligtvis en bra källa för professionell och tillförlitlig information.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126322.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.