Hur du ändrar vindrutetorkare

Vindruta torkarbladen bör bytas var sjätte månad eller så, men många bilister vänta tills de knappt kan se genom glaset innan du byter dem. Att ta sig tid att byta dina torkarblad när vädret är bra kan du spara en hel del frustration när det blir fult. Torkarblad oftast fäst med en krok och slot-anslutning, men din bil kan ha blad som använder pinnar eller skruvar. Saker du behöver
Måttband
platt huvud och Phillips skruvmejslar
Visa fler instruktioner
1

Mät längden på torkarbladen på din bil och skriva mätningarna ner. Köp en ny uppsättning av blad från en bil leverans butik eller bensinstation. De flesta torkarblad komma med beslag för varje gemensamma kontakter.
2

Lyft armarna torkarbladet upp från vindrutan. En fjäder håller dem på plats medan du byter knivarna. Identifiera typ av anslutning och hitta motsvarande kopplingar i det nya torkarbladet förpackningar.
3

Använd en platt skruvmejsel för att låsa upp fliken från kroken och anslutningsslitsar typ. Dra gamla torkare ner mot vindrutan för att ta bort det. Montera haken och slot montering på nya torkarblad och skjut dem upp i krökta änden av torkararmen tills de snäpper på plats.
4

Bänd tappen upp och ut ur kontakten med en platt skruvmejsel om din torkararmen har pin-anslutningar. Lyft ut den gamla torkarbladet. Installera en pin-typ montering på det nya torkarbladet. Placera det nya bladet i sitt säte på torkararmen och snäpp tillbaka sprinten på plats för att säkra den.
5

Ta bort skruvarna från raka änden kontaktdon med Phillips skruvmejsel. Skjut torkarbladet bort i slutet av armen. Installera rätt kontakt på det nya torkarbladet och skjut den på armen. Byt ut skruvarna för att fästa det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128812.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.