Hur du ändrar en 2002 Kia Optima Generator

Optima är en av Kia ' s classier, mer avancerade modeller. Den Kia Optima kommer med massor av extra funktioner som kan ta en vägtull på elsystemet, och detta kan orsaka generatorn att misslyckas. Generatorn laddar batteriet och hjälper till att skapa den energi som kör bilen. Byta generator i din 2002 Kia Optima är ett ganska enkelt jobb att du ska kunna göra i ungefär en timme. Saker du behöver
Jack
Jack står
hylsnycklar
Generator
Visa fler instruktioner
Ta bort Generator
1

låsa upp huv för tillträde till motorrummet. Sa minuskabeln från batteriet med en hylsnyckel.
2

Blockera bakhjulen och dra åt parkeringsbromsen. Palla upp framsidan av bilen på passagerarsidan genom att placera en domkraft under den främre tvärbalken. Placera en uppsättning pallbockar under klämpunkter nedanför ytterdörren. Dessa punkter är förstärkta för att stödja ett jack när du byter däck. Avlägsna domkraften.
3

unbolt passageraren hjulet sida fram med ett däck verktyg. Placera hjulet åt sidan. Detta ger tillgång till generatorn. Du kommer att behöva dra generatorn ut från motorn, men skruvarna kan tas bort från passagerarsidan hjulet väl av bilen.
4

Dra hjulet-väl täcka bort hjulet väl genom att vrida de små skruvarna motsols och ut ur hjulhuset. Vik tillbaka locket för enkel åtkomst till motorrummet.
5

Lokalisera spännarremskivan mellan generatorn och vevaxeln. Demontera fästbulten, som ligger mot den övre delen av spännaren, med en hylsnyckel. Loss den andra bulten på sidan av skivan för att lossa spänningen på remmen. Skjut av remmen från generatorn remskiva.
6

Separera låsflikarna på ledningsnätet på baksidan av generatorn. Dra ledningsmattan från generatorn. Unbolt kvarvarande tråden från bulten och dra av kabeln.
7

Ta bort de två skruvarna som håller generatorn på plats med en hylsnyckel. Lyft generatorn ur motorrummet.
Installera Generator
8

Placera generatorn på fästen. Starta bultarna för att fästa generatorn på plats. Dra åt bultarna med en hylsnyckel.
9

Push i ledningsnätet. Selen låses när den trycks in tillräckligt långt. Unbolt muttern på tappen och placera den återstående tråden på dubben. Dra åt muttern med en hylsnyckel för att säkra ledningar bly.
10

Skjut remmen över generatorn remskiva. Dra åt bulten spännaren med en hylsnyckel för att sträcka på Serpentine belt. Säkra spännaren genom att dra åt låsmuttern på toppen av spännaren.
11

Vik hjulet väl täcker. Fäst den till hjulet väl genom att ansluta skruvarna och vrida dem medurs.
12

Sätt tillbaka hjulet på navet. Dra åt muttrarna med ett däck verktyg.
13

Höj den främre delen av bilen med en domkraft. Avlägsna domkraften. Sänk bilen och ta bort domkraften.
14

Anslut batteriet genom att dra åt den negativa kabeln.
15

Starta bilen och låt den gå på tomgång i 15 minuter. Stäng av motorn och låt det sitta i en timme. Starta motorn igen och se till att batteriet håller en laddning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126798.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.