Vad är syftet med en kamkedjan?

En bilmotor är ett komplext samspel mellan mekaniska delar med termiska och kemiska reaktioner som producerar den energi som krävs för att driva ett fordon framåt. Den mest grundläggande processen i en motor är förbränningen cykeln, det är ett exakt samspel mellan kamaxeln och vevaxeln som avgör när förbränningen cykeln sker i varje cylinder. Veven och kamaxlarna fungerar tillsammans via en anslutning skapas av kamkedjan. Transmission

En kamkedjan är länken mellan vevaxeln och kamaxeln som överför rotationen av vevaxeln till kamaxeln, vilket sedan orsakar öppning och stängning av intag och avgasventiler i en motorfamilj. Addera hastighet

kamkedjan överför energi från vevaxeln till kamaxeln genom att linda runt kugghjul monterade till ändarna av de två axlarna, där kedjan använder för att gripa schakt. Storlekarna på kugghjulen skapar en minskning av rotationshastighet som orsakar kamaxeln att rotera med exakt halva hastigheten av vevaxeln.
Timing

Tidpunkten kedjan styr när insugs-och avgasventilerna öppna i förhållande till läget av vevaxeln genom att vrida kamaxeln i en exakt hastighet. När ventilerna öppnas och stängs bestäms av läget för kamaxeln i förhållande till positionen av vevaxeln. Tidpunkten kedjan upprätthåller denna synkronisering mellan vev-och kamaxeln som det överför rotationen av vevaxeln till kamaxeln.
Tension

Vissa timing kedjor är monterade i ett fast ställning på vev-och kamaxel redskap och kan inte justeras. Eftersom dessa kedjor slits, ökar släck i kedjan, och förändrar ventiltider av motorn. Dessa kedjor måste bytas när alltför slack visas. Andra timing kedjeanordningama använder spännare som upprätthåller en konstant mängd på dragspänningen i kamkedjan när kedjan bär, reducera effekten som slack har på ventiltider av motorn.
Kuggremmar

Vissa motorer använder remmar i stället för kedjor för att styra driften av kamaxeln. I stället för en metall kedja, förstärkt en gummirem med glasfiber eller andra material är monterad på ribbade kugghjul vid ändarna av veven och kamaxlarna. Kuggremmar fungerar på samma sätt som timing kedjor och utför samma funktioner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126665.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.