Vilka är symtomen på en dålig timing kedja?

Timing kedjor är kritiska komponenter i en bil. Enligt Redline Motive, timing kedjor styra ett fordons vevaxel och kamaxel, som tillåter kolvarna och ventiler för att skjuta och rotera. Korrekt inställd timing kedjor, därför arbeta för att hålla ventilerna på din motor öppning och stängning vid lämpliga tidpunkter. Dålig timing kedjor påverka det totala resultatet av ditt fordon. Fordonet startar inte eller Kör

På den mest extrema, om din kamkedjan helt misslyckas, kommer fordonet inte körs och det kan inte ens startas. Om en kamkedjan bryter när motorn är igång, kan ventilerna krascha in i kolvarna, vilket orsakar betydande skada. I detta fall kommer fordonet har normalt för att dras till en bensinstation. Reparationer kan bli dyrt. Håll utkik efter de kvarvarande symptom på denna lista för att undvika ett totalt misslyckande kamkedjan.
Ojämn tomgång

dålig timing kedjor kan orsaka din motor att skaka och skramla när motorn går på tomgång. En ojämn tomgång motorn är betydligt mer våldsam än den brukade vara. Till exempel, typiskt, kommer bilar med rätt timing kedjor tomgång med små vibrationer genom fordonet. Omvänt, en ojämn tomgång, kan vara så våldsam att ord på motorn instrumentbrädan blir suddig.
Valve slammer och dåligt gående motor

Dessutom dålig timing kedjorna kan göra att bilen körs dåligt. Symtom på detta kan vara i form av motorn arbeta hårdare än vanligt. Dålig timing kedjor kan också orsaka att ventilerna rassla som orsakar märkbar buller skulle höras från motorrummet. Feltändning Pistons eller ventiler
och slår tillbaka

Dålig timing kedjorna kan också orsaka kolvar och ventiler till misständning. Detta i sin tur kan leda till kol för att bygga upp, vilket kan orsaka en tillfällig slå tillbaka, enligt Redline Motive.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126345.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.