Automotive laddningssystem Problem

Laddsystemet av en bil är ett system som verkligen kan göra det uppenbart när det finns ett problem. En bil avgiftssystem är ansvarig för att tillhandahålla ström till bilens kretsar och för att hålla batteriet vid full laddning. Läs vidare för att upptäcka de fundamentala delarna av fordonsindustrin avgiftssystem, liksom de olika problem som kan uppstå och de symptom som följer sådana problem. Laddningssystem fundamenta
p Det finns sex större delar till en bil avgiftssystem. De inkluderar generatorn, spänningsregulatorn, generatorn drivrem, laddningsindikatorn, avgiften systemet ledningsnätet och batteriet. Generatorn drivremmen överför kraft från motorn för att driva generatorn, som är en AC-generator. När motorn startar, levererar generatorn all ström som används av bilen och håller batteriet vid full laddning. Problem med någon av dessa komponenter kommer att dyka upp på olika sätt.
Symtom på fordonsindustrin laddning systemproblem

Fyra vanligaste symtomen vid problem med avgiftssystemet inkluderar ett dött batteri , en överladdas batteriet, slipning, surrande eller skrikande ljud, och ett avgiftssystem indikeringslampan på hela tiden. Vissa av dessa symtom kan orsakas av fel i andra system, såsom en dålig starter, datorhaveri eller ett defekt batteri kan så diagnosen vara knepigt.
Automotive laddning systemproblem

En visuell inspektion av de delar av avgiftssystemet kommer ofta avslöja orsaken till problemet, såsom en lös eller saknas drivrem, korroderade batterikablar eller terminaler, eller problem med ledningar. Andra problem, såsom ett problem med spänningsregulator, Electronic Control Module eller en dålig generator kommer att vidta ytterligare diagnostiska tester för att upptäcka. Gemensamma tester innefattar ett avgiftssystem testsystem utgång, en regulator spänningstest, en regulator bypass prov och en krets resistens test. Dessa tester utförs med en last testare eller en VOM (volt-ohm-milliampermetern). Ibland ett oscilloskop kan användas för att lokalisera problemet. Om du vill använda en belastning testare för ett avgiftssystem utgångstest
Test förfaranden

, fäst de två ledningarna till startbatteriet och fäst den induktiva amp pickup runt isoleringen på den negativa batterikabeln. Vrid tändningsnyckeln till "kör" och registrera amperemeter läsning. Starta motorn och låt den gå på tomgång. Justera laststyrning på testaren tills amperemetern visar aktuell effekt (låt inte spänningen sjunker under 12 volt). Lägga de två amperemeter avläsningarna visar den totala produktionen avgiftssystemet i ampere, vilket ska jämföras mot rating av generatorn. Detta test är det mest vanligen används för att avgöra om det finns ett problem med laddningssystemet. De övriga provningar som anges i föregående avsnitt kan användas för att lokalisera problemet om avgiftssystemet utström befinns vara låg.
Försiktighetsåtgärder

Koppla bort batteriet innan ta bort någon komponent i avgiftssystemet. Underlåtenhet att göra detta kan resultera i skador på känsliga elektroniska komponenter. Aldrig omvänd polaritet, eller skada kan uppstå till dioderna i generatorn. Kör inte motorn med generatorns utgång frånkopplad. Kortslut eller jorda aldrig någon terminal i avgiftssystemet inte anvisningarna i butiken bruksanvisning anger annat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124879.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.