Svenska Bil >> bilentusiaster >> Collectible Cars >> Content

Historien om Camaro Body Style

Chevrolet Camaro hade fem olika organ stilar under 1967 års till 2002 för 2010 till minst 2012 serier. Chevrolet tänkt Camaro att tävla mot Ford Mustang och antog Mustang kropp egenskaper hos en lång motorhuv och korta däck med 2 +2 sittplatser. Den Camaro ange alltid tonen med varje generationsskifte kroppen förändras för sportig coupe styling, även Chevrolet tenderade att hålla styling för lång och riskerade att bli föråldrade. Första generationen
Chevrolet erbjuder retro-stil femte generationens Camaro som en cabriolet.

De flesta biltillverkare föredrar att göra betydande förändringar karosseriform ungefär vart femte år. Chevrolet hålls vanligtvis Camaro kropp stil för ungefär ett decennium. Det enda undantaget var den första generationen, som i medvetandet hos de stylister på Chevrolet var ett hastverk att tälja en nisch i Mustang försäljning. Den första generationen 1967-1969 Camaro presenterade en extremt lång motorhuv som packade den nya 350-kubik-tums V-8 under. Den förkortade akterdäck tillåtet för bättre luftflöde av taklinjen. Den stympade däck skapat mindre motstånd. Dessa styling cues från Mustang, men Camaro hade en mer rakade vindruta och bakruta, och fendrar putade att ge bilen en mer muskulös look.
Second Generation

Chevrolet stylister var aldrig helt nöjd med den första generationens Camaro och omedelbart planerat den andra generationen. Den 1970-1981 modellen var allt nytt och ingenting som sin äldre syskon. Borta var konvertibel och endast hardtop coupe var tillgängliga. Det var längre, tyngre och satt lägre till marken. Dörrarna mätt enbart 8 inches längre än den första generationens Camaro. Kroppen var rundare med mjukare linjer och taklinjen var nu en fastback som flöt rakt in i däcket. Den horisontella gallret försvunnit och i dess ställe var en större grill som genomskärs två små kromade stötfångare. År 1974, Chevrolet stiliga näsan och svansen för att rymma nya stötfångare för att följa de 5 mph federala säkerhetsstandarder.
Third Generation

Chevrolet tappade fronten hjälpram som gav de första-och andra generationens Camaros en mjukare och tystare gång. Istället använde Chevy en ny version av F-kroppen ram som gav bilen en ljusare och tätare känsla på vägen. Det var den första av de skrafferade stil Camaros som hade dess stam utrymme under ett brett bakruta luckan. Motorjournalister kännetecknat den tredje generationens modeller som "futuristisk". Chevy tog tillbaka de rena, skarpa linjer, även om de var mer kantig än den första generationen. Näsan sluttade neråt och strålkastarna sattes djupt i fickorna, som presenterade accentfärger kontrasterande mot kroppen färg.
Fjärde generationens

Chevrolet återvände konvertibel till Camaro i 1994. Den fjärde generationens modell debuterade 1993 och förblev till Camaro upphörde tillverkningen 2002. 1993 och senare modeller var slankare med en tunnare näsa och en mer svepta look. Luckan kvar, men bilen tog några styling tips från Corvette. Addera Fifth Generation

Chevrolet erbjuds inga ursäkter när man lanserade den retro-stil 2010 Camaro som tog 1969 Camaro kropp och lägg dem på steroider. Klumpig och aggressivt med stor huva och demonisk grinande grillen, erbjöd den nya Camaro varje baby boomer muskel bil de aldrig fick chansen att äga på 1960-talet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/collectible-cars/91193.html

Previous:
Next:

Collectible Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.