Specifikationer för 1984 Jaguar XJ6 Factory

Jaguar Cars Ltd, mer känd som Jaguar, är en lyxbil företag baserat i Coventry, England. 1984 Jaguar XJ6 är en del av automaker XJ-serien, som började produktionen 1968. Under 2010 är Jaguar firar 75 år av framåtblickande, designa och bygga bilar som representerar det bästa av teknisk innovation, design ledarskap och sportslig framgång, enligt Jaguar hemsida. Läs om en av dess innovativa design från 1980-talet med XJ6. Motorspecifikationer

1984 XJ6 var en del av Serie III XJ som introducerades 1979. Den 1984-modellen var tillgänglig med antingen en sex-eller 12-cylindrig motor. Den sexcylindriga motorn kom med alternativ för antingen 3,4-litersmotorn eller den större 4,2-litersmotorn. Den V12 Alternativet hade bara en storlek: 5,3 liter. Den större sex-cylindriga, samt V12, används Bosch bränsleinsprutning, medan den mindre sex-cylinder används en förgasare.
Funktioner

XJ6 kom med valfria funktioner såsom en taklucka och farthållare. Den Vanden Plas modell av XJ6 fanns tillgängliga i USA och inkluderade bekvämligheter som lädersäten, Träpaneler, aluminiumfälgar och ett omfattande säkerhetspaket.
Externa funktioner

Ett anmärkningsvärt inslag till 1984 XJ6 var tjockare och mer Incorporated gummifötter som presenterade dekorerad krom på den övre kanten. Dörrhandtagen var även tillverkas i plan med resten av dörren för säkerhetsändamål. Dessutom hade gallret endast vertikala lameller, vilket var en förändring från tidigare modeller. De lättmetallfälgar hade flera cirkelformade hål tillverkas i dem, som blev känd som "pepperpot" hjul.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99227.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.